
Ez a francia sárgarépa saláta biztos a kedvenceid közé kerül, ha kipróbálod. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, a franciák igazi művészei az egyszerű, de ízletes ételeknek.
Ahogy haladunk előre a télben, a zöldségek vitamintartalma egyre kevesebb, ilyenkor a friss mikrozöldek kitűnő lehetőséget adnak, hogy ételeinket felturbózzuk vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Azért (is) imádom ezeket a fiatal növényi hajtásokat, mert csak az ablakpárkányomhoz lépek és vághatom is a vitamindús, vegyszermentes növénykéimet.
Ez a saláta természetesen mikrozöldek nélkül is nagyon finom, sültek mellé ajánlom.
HOZZÁVALÓK
2 nagyobb sárgarépa, reszelve v. gyufaszál vastagságúra vágva
1 közepes fej lila- v. sonkahagyma v. 3 szál újhagyma
1 nagy marék friss mikrozöld, (BIO retek v. brokkoli v. fodros kel)
Az öntethez:
3 ek olívaolaj
1 ek frissen facsart citromlé
1 tk Dijon-i mustár
1 tk méz
só, frissen őrölt bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Keverd össze az öntet hozzávalóit nagyon alaposan.
- Vágd fel a sárgarépát gyufaszál vastagságúra egy mandolin segítségével vagy reszeld le nagy lyukú zöldségreszelőn.
- Kockázd fel a hagymát és keverd a reszelt répához.
- Add az öntetet a sárgarépához és keverd össze alaposan.
- Ha használsz mikrozöldet, akkor azt tálalás előtt add hozzá.
Rólunk mondták
- Fantasztikus dolog! Otthon, könnyen termeszthető, friss ízekkel. Minden ételt fel lehet vele dobni és a gyerekek is szívesen gondozzák és fogyasztják. Igazi öröm nézni, ahogy növekszik. Egyszerűen ki kell próbálni!!!
- Foglalkozásomnál fogva jól tudom, mekkora fontossága van a növényi tápanyagokban gazdag táplálkozásnak és Orsi mikrozöldjei ebben kiemelkedő forrást biztosítanak. Ezek a mikrozöldek sok-tízszeres mennyiségben tartalmazzák a növényre jellemző vitaminokat, ásványi anyagokat, ráadásul tiszták, vegyszermentesek. Az ültető szettek praktikusak, a leírás könnyen követhető, egyértelmű. A növesztés “előképzettséget” nem igényel, ugyanakkor garantált örömöt és sikerélményt nyújt. Fantasztikusan […]
SZÓLJ HOZZÁ!