Finom salátát készíteni padlizsánból nem könnyű (szerintem), de ez a fűszeres csicseriborsó saláta padlizsánnal most az abszolút kedvenc nálam.

Nem telik el hét nálunk, hogy valamilyen formában ne szerepelne a csicseriborsó az étrendünkben. Nagyon szeretem/szeretjük salátákban, levesekben levesbetétként, de készítek belőle falafelt és csicseriborsós burgert is.

Ennek a salátának is egy doboz csicseriborsó konzerv az alapja és néhány egyszerű hozzávalón kívül alig kell hozzá valami, mégis fergetegesen finom.

Mi sok friss korianderrel szeretjük.

HOZZÁVALÓK

2 közepes padlizsán

2-3 ek olíva olaj

1 konzerv csicseriborsó

1 közepes lilahagyma, felkockázva

1 marék friss koriander (én koriander mikrozöldet használtam)

Az öntethez

1 tk őrölt paprika

1 tk őrölt római kömény

1 tk méz

1 citrom frissen facsart leve

4 ek olíva olaj

só, frissen őrölt fekete bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vágd fel a padlizsánokat kb. 1-1.5cm-es karikákra és egy ecsettel olajozd be minkét oldalukat. Sózd, borsozd és egy közepesen forró serpenyőben süsd pirosra mindkét oldalukat, úgy, hogy a padlizsán szeletek megpuhuljanak. Ha elkészültek, negyedeld a padlizsánokat.
  2. Öblítsd le a csicseriborsót egy szűröben folyó víz alatt és hagyd lecsepegni. Tedd egy mély tálba, keverd hozzá a hagymát és apadliszánt.
  3. Keverd össze az öntet hozzávalóit és öntsd a csicseriborsóhoz és forgasd össze az összetevőket.
  4. Szórd meg friss korianderrel és így tálald.

CSICSERIBORSÓS RECEPTEK

  1. Csicseriborsó-sütőtök saláta

  2. Csicseriborsós kence korianderrel

  3. Lencse-cékla-csicseriborsó saláta citromos öntettel

  4. Csicseriborsós bulgursaláta

  5. Kapros cukkinisaláta csicseriborsóval

  6. Tonhal saláta korianderes-joghurtos öntettel

  7. Kuszkuszsaláta grillezett zöldségekkel és sajttal