Ez most nem a klasszikus mozarella-paradicsom saláta bazsalikommal, de nagyon-nagyon finom. Az olasz fűszerkeverékkel  ízesített balzsamecetes öntet csodát tesz a mozarellával és a paradicsommal.

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

2 zacskó mozarella golyó

16-20 szem koktélparadicsom, félbe vágva

Salátaöntethez:

1 tk olasz fűszerkeverék

9 ek ek olívaolaj

3 ek balzsamecet

friss bazsalikom (elhagyható)

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Egy kisebb befőttes üvegbe tedd az öntet hozzávalóit és alaposan rázd össze. Ha dupla adagot keversz, a maradék mehet a hűtőbe, ahol egy hétig eláll.
  2. A felszeletelt paradicsomra és a mozarella golyókra locsoljunk az öntetből és alaposan keverjük át. Tálalhatod friss bazsalikommal is.