Amaránt mag mikrozöldnek

690 Ft

Kiszerelés: 20 gramm

Könnyen és gyorsan termeszthető mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld kertészeknek is ajánlott.

Nagyon apró levelű, rövid szárú mikrozöld fajta. Karakteres íze a mustáréhoz hasonlít, de nem csípős. Szára nem nő hosszúra, ezért közvetlenül a kókuszrost felett kell vágni és fogyasztás előtt átöblíteni.

  • Ültetőközeg: kókuszrost***
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 2-3nap
  • Betakarítás🙂 : 12-14. naptól vágható
  • Mikrozöld színe: sötérpiros, bordó
  • Mikrozöld íze: karakteres ízű

Garantáltan vegyszermentes, kiváló csírázási tulajdonságokkal rendelkezik.

Karakteres ízével bármely saláta kihagyhatatlan alapanyaga, de használhatod szendvicsekbe, kencék mellé is.

MINDEN MKROZÖLD MAG 2 TÁLCA MIKROZÖLD NÖVESZTÉSÉHEZ ALKALMAS!

Cikkszám: 02001-58 Kategória:

Leírás

Miért együnk mikrozöldet?

SZUPEREGÉSZSÉGES – Az amerikai Maryland Egyetem kutatásai igazolták, hogy ezek a kicsi növények igazi vitaminbombák és tápanyagtartalmuk nagyon magas, a legkitűnőbb természetes tápanyagforrások egyike. Pl. a vöröskáposzta mikrozöldben a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamin, 6-szor több C-vitamin és 69-szer több K-vitamin van. A napraforgó mikrozöld fehérjetartalma 24-30%.

VEGYSZERMENTES – A kezeletlen magok és a termesztési eljárás garantálják a vegyszermentességet. A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖLD, csak KÓKUSZROST.

Mik azok a mikrozöldek?

A mikrozöldek (vagy mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások, általában zöldségfélék (borsó, káposztafélék, retek és még sok más fajta), de növeszthetünk fűszernövényekből is.

Ezeken a  fiatal növényi hajtásokon (fajtától függően 8-10 cm magasak) már megjelentek az első igazi levélkék, de  a gyökérrendszer még nem igazán fejlett. A mikrozöldekben koncetráltan jelenik meg az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszereknövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest.

Mi a különbség a mikrozöldek és a csírák között?

🌱A csírák kicsírázott magvak. A mikrozöldek fejlődésben lévő növények/fiatal növényi hajtások; a valamilyen ültetőközegben elvetett magvak már szárat és leveleket is növesztettek.

🌱A WHO besorolása alapján a csírák közepesen kockázatos növényi eredetű élelmiszerek csoportjába tartoznak, mivel a csírák előállításához szükséges feltételek a kórokozó baktériumok szaporodása számára is ideálisak (kedvező hőmérséklet, magas páratartalom, hosszú csíráztatási idő). A mikrozöldek növesztése során ilyen veszélyekkel nem kell számolnunk, hiszen a mikrozöld növények szabad levegőn növekednek.

🌱A csírák és a mikrozöldek ízükben is eltérnek. A mikrozöldek esetében a fiatal növény szárát és leveleit fogyasztjuk, ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló ízük van.

Készíts mikrozöldekből egészséges és laktató ételeket könnyedén