Brokkoli mag mikrozöldnek

660 Ft

Igazi íz- és vitaminbomba, gyorsan növekvő mikrozöld fajta. Tanulmányok bizonyítják, hogy a brokkoli mikrozöld vitamin és ásványi anyag tartalma többszöröse a kifejlett brokkoli növényhez képest.

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldségféle, rengeteg jótékony hatása van, érdemes minél gyakrabban az asztalra tenni.

Az egyik legkönnyebben és leggyorsabban termeszthető mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld kertészeknek is ajánlott.

Cikkszám: 02010 Kategória:

Leírás

Brokkoli mikrozöld mag tulajdonságai

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: kókuszrost
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 1-2 nap
  • Betakarítás🙂 : 10-12.naptól vágható
  • Mikrozöld színe: sötétzöld
  • Mikrozöld íze: friss, brokkoli íz

Felhasználási TIPP:
A brokkoli mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez, turmixokhoz vagy akár brokkolikrém leves feltétjeként. Magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával az egyik legegészségesebb zöldségféle.

A brokkoli termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A brokkoli egy gyors növekedésű mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld termesztőknek (is) ajánlott. A magok nem igényelnek előáztatást, gyorsan csíráznak és növekednek.

A brokkoli a többi káposztaféléhez hasonlóan C- és K-vitaminban igen gazdag. Kutatások bizonyítják, hogy a brokkolinak a többi káposztafélével együtt jelentős szerepe van a rákos megbetegedések kialakulását megakadályozó étrendben.  Többek között a brokkoliban megtalálható az a szulforafan nevű anyag is, amik képesek megelőzni, megállítani, illetve akár visszafordítani a daganatok kialakulását.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.