BIO földkeverék mikrozöldeknek

Nagyon finom szemcse szerkezetű BIO tőzeg alapú földkeverék, ami kiválóan alkalmas mikrozöldek, mikrosaláták növesztéséhez.

1 literes és 5 literes kiszerelésben is kapható.

A földkeverék alapja finom szemcséjű BIO tőzeg, mentes minden kórokozótól és kártevőtől, továbbá a növényre nézve minden toxikus anyagtól, amelyek más földkeverékekben előfordulhatnak. A tőzeghez megfelelő arányban kertészeti perlitet kevertünk, hogy növeljük a keverék vízmegtartó-képességét szerkezetét.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Mikrozöldek/mikrosaláták növesztéséhez alkalmas BIO ültetőközeg, finom szemcséjű BIO tőzeg és kertészeti perlit keveréke.

Jó vízmegtartó-képességű földkeverék, ami kiváló alapot biztosít a mikrozöldek/mikrosaláták sikeres növesztéséhez.

NE HASZNÁLJ kerti vagy egyéb földkeveréket a mikrozöldek növesztéséhez, mivel ezek gombákat, egyéb kártevőket is tartalmaznak (ezek könnyen megfertőzhetik növényeidet)!

MIÉRT ALKALMAS EZ A KEVERÉK MIKROZÖLDEK NÖVESZTÉSÉHEZ?

  • MIKROZÖLDEK növesztéséhez nincs szükség tápanyagra, a növények a növekedésükhöz szükséges tápanyagot  a magból szerzik.
  • A tőzeg megközelítően ideális levegő-víz-szilárdfázis arányt biztosít a gyökerek számára. A nedvességet sokáig megtartja, így nem kell tartani attól, hogy a mikrozöldek gyorsan kiszáradnak.
  • A PERLIT egy vulkanikus eredetű kőzet, amit hőkezelnek, így garantáltan csíramentes, steril. A tőzeghez keverve nő a föld levegőellátottsága, erősödik a vízmegtartó hatása, megfelelő közeget biztosítva a mkrozöldek számára.

További információk

Tömeg N/A