Komatsuna (Japán mustárspenót)

A japán spenót (Komatsuna) egy különleges mikrozöld és salátalevél fajta. Enyhén fűszeres ízével kiváló kiegészítője vagy salátaalapja bármilyen salátának. Ritka és egzotikus fajta, gyönyörű mélyzöld levelei halvány lilával árnyaltak.

Válaszd ezt a fajtát, ha kicsit különlegesebbre vágysz.

Termesztése egyszerű, növekedése gyors (mikrozöldként és salátaként is), kezdőknek is ajánlott.

 

Cikkszám: 123 Kategóriák: ,

Leírás

Komatsuna (japán mustárspenót) mikrozöld és saláta

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: föld vagy hidropónia
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 1-2 nap
  • Betakarítás🙂 : 10.naptól vágható
  • Mikrozöld színe: sötétzöld lilával v. bordóval árnyalva
  • Mikrozöld íze: friss, enyhén fűszeres mellékízzel

Felhasználási TIPP:

A japán mustárspenót (Komatsuna) mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez. Friss, üde, enyhén fűszeres ízével kitűnő kiegészítője bármilyen salátának.

A japán mustárspenót termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A japán mustárspenót mikrozöld egy gyors növekedésű mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld termesztőknek (is) ajánlott. A magok nem igényelnek előáztatást, gyorsan csíráznak és növekednek.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

 

További információk

Tömeg 2 g