Napraforgó

A fekete héjú magokból ízletes napraforgó mikrozöld növeszthető. Az enyhén diós ízű, roppanós mikrozöldek kiválóan használhatók salátaalapként.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

BIo Napraforgó mikrozöld 

  • Mag áztatása: beáztatás nélkül is csírázik, a gyorsabb csírázás érdekében 8-12 óráig áztatható
  • Ültetőközeg: föld
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 2-3 nap
  • Betakarítás🙂 :  8.naptól vágható
  • Mikrozöld színe: sötétzöld
  • Mikrozöld íze:  roppanós levelek, friss, enyhén diós íz

 

A napraforgó mikrozöld termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A napraforgó könnyen növeszthető mikrozöld fajta, de csak földben. A magok a gyorsabb csírázás érdekében be lehet áztatni, áztatás nélkül a csírázásuk lassúbb egy kicsit. Meleg igényes fajta, hűvösben rosszul vagy nagyon lassan fejlődik, az alacsony hőmérséklet az ízét is befolyásolja.

Két leveles állapotban (szikleveles) érdemes vágni és fogyasztani, a valódi levelek megjelenése után a hajtások íze erőteljes “zöld ízűre” -re változik.

FONTOS! Napraforgó mikrozöld termesztésére nem felel meg minden napraforgó fajta. A jól ismert, csíkozott napraforgómag héja szorosan tapad a hajtáshoz a növekedés alatt, eltávolítása nehézkes és sok türelmet igényel.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

További információk

Tömeg N/A