BIO Vöröskáposzta

 

A retek, brokkoli, borsó mellett az egyik legkönnyebben és leggyorsabban termeszthető mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld kertészeknek is ajánlott.

A többi káposztaféléhez hasonlóan kiváló az egészségvédő hatása, az egyik legfontosabb C-vitamin forrás.

Kezdő mikrozöld kertészek is bátran nekiállhatnak a növesztésének, gyorsan csírázik, a csírázástól számítva kb. a 10.naptól szedhető is.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Vöröskáposzta mikrozöld mag tulajdonságai

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: föld vagy kender
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 3-4. nap
  • Betakarítás🙂 : kb a 10. naptól vágható
  • Mikrozöld színe: lila szárak, sötétzöld levelekkel
  • Mikrozöld íze: kellemes káposzta íz

Felhasználási TIPP:
A vöröskáposzta mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez.

A többi káposztához hasonlóan magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával az egyik legegészségesebb zöldségféle.

A vöröskáposzta  termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A vöröskáposzta egy gyors növekedésű mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld termesztőknek (is) ajánlott. A magok nem igényelnek előáztatást, gyorsan csíráznak és növekednek.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

További információk

Tömeg N/A