Ez a tízperces babsaláta az egyik nagy kedvencünk, a különböző mikrozöldekkel változatos ízűvé lehet varázsolni. A babsaláta alapjának nagyszemű fehér babot használok, már sok helyen kapható konzervként, érdemes néhány darabot tartani a konyhaszekrényben.

HOZZÁVALÓK

2 db nagyszemű fehérbab konzerv, lecsepegtetve

1 közepes fej lilahagyma, vékonyan felkarikázva

2 marék mikrozöld, vegyesen

Az öntethez:

6 ek extra szűz olívaolaj

2 ek citromlé

1 gerezd fokhagyma

1/2 kk só

frissen őrölt bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Öblítsd le babkonzervet és hagyd lecsepegni egy szűrőben.
  2. Vágd félbe a lilahagymát és karikázd fel.
  3. Keverd össze az öntet hozzávalóit és add a babhoz és a hagymához. Forgasd át jó alaposan!
  4. Hagyd állni min. 15 percet! Hűtőben 2-3 napig is eláll.
  5. A megmostt és megszárított mikozöldeket közvetlenül fogyasztás előtt keverd a salátához.