Az alapöntetek, mint például a mustáros-mézes vagy a balzsamecetes önteten kívül bátran próbálkozhatsz más öntetekkel is a salátáid mellé. A nyár a friss zöldfűszerek ideje, vétek lenne kihagyni ezeket a finomságokat salátáidból. A friss zöldfűszer leveleket belekeverheted a salátáidba, de nagyon finom ízeket adnak az önteteknek (és mártogatósoknak) is. Mindhárom recepthez használhatsz turmixgépet vagy botturmixot.
Ha salátaöntetként használod ezeket, akkor hangold egy kicsit hígabbra, ha mártogatósként, akkor a sűrűbb verzió lesz a megfelelőbb. Tálalhatod sült húsok mellé, meglocsolhatod velük a sült zöldségeket, de nyers zöldségekkel tálalva is kitűnőek, akár vendégváró ételnek.
-
Krémes avokádóöntet friss korianderrel
-
Tejfölös-bazsalikomos öntet
-
Zöldfűszeres öntet olívaolajjal