Vége a télnek, mindannyian örülünk az első tavaszi napsugaraknak. Szervezetünk sóvárog a friss zöldségek, gyümölcsök után, de még várnunk kell néhány hetet, hogy megjelenjenek az első tavaszi zöldségek a piacokon. Addig sem kell megvonni magunktól a salátákat, hiszen például a káposzta és cékla remek saláta alapanyag még így tavasz elején is.
Ezt a cékla-sárgarépa-kelkáposzta kombinációt egy mustáros-kapros öntettel dobjuk fel. Gyönyörű halványrózsaszín színével remekül mutat akár a húsvéti asztalon is a főtt sonka mellett. Mivel gyorsan elkészül, remek laktató köret bármilyen sült hús mellé egy hétköznapi gyors vacsorának.
HOZZÁVALÓK
20 dkg kelkáposzta (1 közepes fej fele), vékonyan felcsíkozva vagy lereszelve
20 dkg sárgarépa (kb. 2 nagy), lereszelve
2 közepes cékla, nyersen lereszelve
1 dl Mustáros-Kapros Salátaöntet
só, frissen őrölt fekete bors
Mustáros-Kapros Salátaöntet (1 dl-hez)
1 ek Dijon mustár
1 ek méz
3 ek majonéz
1-2 ek olíva olaj
1 marék friss kapor, apróra vágva
só, frissen őrölt fekete bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Az öntethez keverd össze a hozzávalókat. Annyi olajat adj hozzá, hogy folyékony legyen az önteted.
- Reszeld le a répát, céklát, káposztát és keverd össze a zöldségeket sóval, borssal egy nagy salátástálban.
- Add hozzá az öntet 2/3-át, majd jól forgasd össze a zöldségeket az öntettel.
- A megmaradt öntetet tálald a saláta mellé.