Imádjuk a különféle kencéket, szendvicskrémeket, miután jó ideje már nem eszünk felvágottakat. A csicseriborsó nagyon sok lehetőséget tartogat egészséges kencék készítéshez és nemcsak a humuszt.
Ez a joghurtos-fokhagymás-korianderes csicseriborsós kence egy könnyebb verziója a humusznak. A sok friss koriander zöld nagyon ízletessé és egyben egészségessé teszi. Csíkokra vágott sárgarépával, uborkával, paprikával vagy ropogósra sült pitafalatokkal tálalhatod.
Ez volt a kiinduló állapot:
HOZZÁVALÓK
1 konzerv csicseriborsó, leöblítve
1 kis gerezd fokhagyma
2 ek frissen facsart citromlé
1 nagy marék friss koriander zöld, én koriander mikrozöldet használtam
2-3 ek görög joghurt
1 ek víz
só, frissen őrölt fekete bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
A hozzávalókat a friss koriander kivételével tedd egy aprítógépbe és pépesítsd. Kapargasd le az edény oldaláról a krémet és tedd bele a friss koriandert, majd ezzel már csak rövid ideig pulzáld. Hűtőben 2-3 napig áll el.