Ez a görögös csirke és cukkini sült pár perces könnyű nyári ebéd, a fűszeres csirkét és cukkinit nyársra is felfűzheted. Ha ezt a házilag bekevert görög fűszerkeveréket használd, garantált ízorgia lesz a végeredmény.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
kd. 50 deka csirkemell, kb. 3 cm-es kockára vágva
2 közepes cukkini, kb. 3 cm-es kockára vágva
1 citrom leve (elhagyható)
olívaolaj
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- A kb 3 cm-es kockára vágott csirkét és a cukkinit szórd meg a fűszerkeverékkel, locsold meg olívaolajjal és alaposan keverd össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a húst és a cukkinit. Facsarhatsz rá citromlevet vagy ha bio citromot használsz, akkor reszelj rá egy kis citromhéjat is. A húst nem kell sózni, mert már a fűszerkeverékben is van só.
- Süsd meg először a cukkini kockákat előre melegített serpenyőben olajon, 1-2 percenként átforgatva. Utána jöhetnek a csirkemell kockák, süsd aranybarnára minden oldalukat néhány perc alatt.
Nyársra fűzve 220 fokos sütőben is megsütheted vagy grillezheted is.
A bepácolt húst le is tudod fagyasztani, így amikor megkívánod, csak előkapod a fagyasztóból és már készítheted is az ízletes ebédet.