Ez a csirkesaláta bulgurral és nektarinnal nem kíván komoly konyhatechnikai tudást, abszolút kezdő konyhatündérek is dicséretet zsebelhetnek be az elkészítése után.
A bulgur az egyik kedvenc alapanyagom salátákhoz, ha gluténmentesen szeretnéd, akkor készítsd kölesből.
A salátához szükséges csirkehús lehet maradék sült csirke vagy gyorsan süss meg egy csirkemellet serpenyőben és azt csíkozd fel.
HOZZÁVALÓK (2 személyre)
1 kisebb nektarin, gerezdekre vágva
1 kis marék pirított mandula, apróra vágva
5 dkg fetasajt
4-5 levél friss bazsalikom
1 marék friss kapor
4-5 friss mentalevél
1/2 csirkemell, megsütve és felcsíkozva vagy maradék sült csirke
15 dkg bulgur
Az öntethez
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz
só, bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Főzd meg a bulgurt dupla mennyiségű sós vízben kb. 15-20 perc alatt, míg puha lesz. Öblítsd át hideg vízzel és tedd félre hűlni. (A bulgurt megfőzheted 2-3 nappal korábban is.)
- Közben süsd meg a csirkemellet, ha nem maradék sült csirkét használsz.
- Vágd össze apróra a friss bazsalikomot, kaport és mentaleveleket és keverd a kihűlt bulgurhoz.
- Tépkedd a már megsütött csirkemellet vékony csíkokra és azt is keverd a fűszeres bulgurhoz.
- Az öntet hozzávalóit keverd össze egy tálkában habverővel, hogy az alapanyagok alaposan összekeveredjenek. Az öntet felét add a bulgurhoz.
- Helyezd a nektarin gerezdeket a salátára, morzsold rá a feta sajtot, illetve szórd rá a pirított mandulát, végül locsold meg a maradék öntettel.
- 2-3 napig eláll hűtőben, ilyenkor a nektarint és a fetát frissen keverd hozzá.