Biztos említettem már korábban, hogy nem igazán szeretjük a főzeléket, de annál jobban a salátákat. És nagyon szeretjük a hüvelyesekből készült salátákat, legyen szó babról, csicseriborsóról vagy akár a lencséről.

Ez a lencsesaláta pedig azért nagy kedvenc, mert semmi különleges hozzávalót nem igényel, a friss zöldfűszerek teszik fantasztikusan izgalmassá és ízletessé. Fontos, hogy a lencse roppanós maradjon, ezért javaslom, hogy a barna lencse helyett zöld lencséből készítsd, ami egy kevésbé szétfővő fajta.

Nagyon finom bármilyen sült hús mellé, de én egy szelet friss,ropogós kenyérrel is bármikor bekanalazom.

HOZZÁVALÓK

1 bögre zöld lencse

2 csokor friss petrezselyem, apróra vágva

néhány szem koktélparadicsom, negyedelve v. néhány darab aszalt paradicsom

2 fej lilahagyma, apróra vágva

néhány mentalevél, apróra vágva

2 citrom leve

1 dl extra szűz olíva olaj

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Tedd fel az átöblített lencsét kb. 4-szeres vízben főni. Főzd, amíg megpuhul, de azért maradjon egy kicsit roppanós.
  2. Amíg a lencse fő, aprítsd fel a többi hozzávalót. Az olívaolajat keverd össze a citromlével és a sóval.
  3. Ha a lencse megfőtt, keverd bele a hagymát, zöldfűszereket és az öntetet. Legvégül pedig óvatosan forgasd bele a paradicsomot. Jó étvágyat!