A család összes tagja nagy turmix rajongó, igyekszem gyakran kísérletezni a különböző összetevőkkel. Ezt a fodros kel-körte zöld turmixot mindenki (még a gyerekek is !) imádták, így biztosan bekerül a családi receptkönyvbe.
Próbálok a turmixokhoz olyan alapanyagokat használni, amik kéznél vannak (például a saját növesztésű, vegyszermentes mikrozöldjeimet). A fodros kel mikrozöld, a zöldborsó és brokkoli mikrozöld kiváló zöld turmixokhoz, jól variálhatóak különböző gyümölcsökkel (almával, körtével, ananásszal, piros gyümölcsökkel stb.) és garantáltan finom a végeredmény.
Természetesen „normál” fodros kelből is elkészíthető, arra figyelj, hogy a vastag szárát távolítsd el felhasználás előtt.
HOZZÁVALÓK
1 marék bébi spenót
1 marék fodros kel (mikrozöld vagy normál levél)
1/2 körte
1 ek méz (elhagyható)
2-3 dl narancslé (vagy mandulatejjel is finom)
1 kicsi banán (elhagyható)
ÍGY KÉSZÍTSD EL
Tedd a hozzávalókat a turmixgépbe ( ha nem fér bele egyszerre, akkor adagonként) és turmixold kb. 30 másodpercig. Frissen fogyaszd vagy fogyasztásig tárold hűtőben.