Friss fodros kel levél adja az alapját ennek a salátának, de bármilyen szezonális zöldsalátából elkészíthető. Ha fodros kelből készíted, érdemes 2-3 órát pihentetni tálalás előtt.
HOZZÁVALÓK
- 1 nagy marék fodros kel levél, megmosva, leszárazva és felcsíkozva
- 2 marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya
- 2-3 sárgarépa, julienne-re vágva
- 1 kis fej lilahagyma, vékonyan felcsíkozva
- kb. 15 deka friss áfonya
Az öntethez:
- 6 ek olíva olaj
- 3 ek almaecet
- 1 ek méz
- kevés só
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Keverd össze alaposan az öntet hozzávalóit.
- Az alaposan megmosott, leszárazott fodros kelt csíkozzuk fel és tegyük egy mély salátástálba. Keverjük hozzá a felcsíkozott hagymát, sárgarépát és a mazsolát vagy aszalt áfonyát. Öntsük hozzá az öntet 2/3 részét, majd hagyjuk állni 1-2 órát, ha van időnk várni.
- Közvetlenül tálalás előtt szórjuk a tetejére a friss áfonya szemeket és locsoljuk meg a maradék öntettel.