Friss fodros kel levél adja az alapját ennek a salátának, de bármilyen szezonális zöldsalátából elkészíthető. Ha fodros kelből készíted, érdemes 2-3 órát pihentetni tálalás előtt.

HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy marék fodros kel levél, megmosva, leszárazva és felcsíkozva
  • 2 marék mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • 2-3 sárgarépa, julienne-re vágva
  • 1 kis fej lilahagyma, vékonyan felcsíkozva
  • kb. 15 deka friss áfonya

Az öntethez:

  • 6 ek olíva olaj
  • 3 ek almaecet
  • 1 ek méz
  • kevés só

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Keverd össze alaposan az öntet hozzávalóit.
  2. Az alaposan megmosott, leszárazott fodros kelt csíkozzuk fel és tegyük egy mély salátástálba. Keverjük hozzá a felcsíkozott hagymát, sárgarépát és a mazsolát vagy aszalt áfonyát. Öntsük hozzá az öntet 2/3 részét, majd hagyjuk állni 1-2 órát, ha van időnk várni.
  3. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk a tetejére a friss áfonya szemeket és locsoljuk meg a maradék öntettel.