Ez a francia sárgarépa saláta biztos a kedvenceid közé kerül, ha kipróbálod. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik, a franciák igazi művészei az egyszerű, de ízletes ételeknek.

Ahogy haladunk előre a télben, a zöldségek vitamintartalma egyre kevesebb, ilyenkor a friss mikrozöldek kitűnő lehetőséget adnak, hogy ételeinket felturbózzuk vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Azért (is) imádom ezeket a fiatal növényi hajtásokat, mert csak az ablakpárkányomhoz lépek és vághatom is a vitamindús, vegyszermentes növénykéimet.

Ez a saláta természetesen mikrozöldek nélkül is nagyon finom, sültek mellé ajánlom.

HOZZÁVALÓK

2 nagyobb sárgarépa, reszelve v. gyufaszál vastagságúra vágva

1 közepes fej lila- v. sonkahagyma v. 3 szál újhagyma

1 nagy marék friss mikrozöld, (BIO retek v. brokkboli v. fodros kel)

Az öntethez:

3 ek olívaolaj

1 ek frissen facsart citromlé

1 tk Dijon-i mustár

1 tk méz

só, frissen őrölt bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Keverd össze az öntet hozzávalóit nagyon alaposan.
  2. Vágd fel a sárgarépát gyufaszál vastagságúra egy mandolin segítségével vagy reszeld le nagy lyukú zöldségreszelőn.
  3. Kockázd fel a hagymát és keverd a reszelt répához.
  4. Add az öntetet a sárgarépához és keverd össze alaposan.
  5. Ha használsz mikrozöldet, akkor azt tálalás előtt add hozzá.