Finom salátát készíteni padlizsánból nem könnyű (szerintem), de ez a fűszeres csicseriborsó saláta padlizsánnal most az abszolút kedvenc nálam.
Nem telik el hét nálunk, hogy valamilyen formában ne szerepelne a csicseriborsó az étrendünkben. Nagyon szeretem/szeretjük salátákban, kencékben, levesekben levesbetétként, de készítek belőle falafelt és csicseriborsós burgert is.
Ennek a salátának is egy doboz csicseriborsó konzerv az alapja és néhány egyszerű hozzávalón kívül alig kell hozzá valami, mégis fergetegesen finom.
A csicseriborsó és a friss zöld koriander nagyon jó párost alkotnak. ha szeretnél te is 100%-os növesztési garanciával friss koriandert növeszteni, akkor próbáld ki a koriander mikrozöld növesztést.
HOZZÁVALÓK
2 közepes padlizsán
2-3 ek olíva olaj
1 konzerv csicseriborsó
1 közepes lilahagyma, felkockázva
1 marék friss koriander (én koriander mikrozöldet használtam)
Az öntethez
1 tk őrölt paprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk méz
1 citrom frissen facsart leve
4 ek olíva olaj
só, frissen őrölt fekete bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Vágd fel a padlizsánokat kb. 1-1.5cm-es karikákra és egy ecsettel olajozd be minkét oldalukat. Sózd, borsozd és egy közepesen forró serpenyőben süsd pirosra mindkét oldalukat, úgy, hogy a padlizsán szeletek megpuhuljanak. Ha elkészültek, negyedeld a padlizsánokat.
- Öblítsd le a csicseriborsót egy szűröben folyó víz alatt és hagyd lecsepegni. Tedd egy mély tálba, keverd hozzá a hagymát és apadliszánt.
- Keverd össze az öntet hozzávalóit és öntsd a csicseriborsóhoz és forgasd össze az összetevőket.
- Szórd meg friss korianderrel és így tálald.
CSICSERIBORSÓS RECEPTEK
-
Csicseriborsó-sütőtök saláta
-
Csicseriborsós kence korianderrel
-
Lencse-cékla-csicseriborsó saláta citromos öntettel
-
Csicseriborsós bulgursaláta
-
Kapros cukkinisaláta csicseriborsóval
-
Tonhal saláta korianderes-joghurtos öntettel
-
Kuszkuszsaláta grillezett zöldségekkel és sajttal
-
Csicseriborsós vega burger