Így negyven felett az ember rémülten tapasztalja, hogy egy néhány hetes ülőmunka után egy szempillantás alatt rakódnak rá a felesleges dekák, amikből a vártnál gyorsabban kilók lesznek és e törvényszerűség alól ő maga sem kivétel. És ekkor beindul a hiúság gépezet és gyorsan el kezdi keresni az egészséges és laktató saláta recepteket, mint a csirkéből készült saláták.

Csak most jöttem rá, hogy még nem található csirkesaláta recept az oldalon. Pedig igazán klassz dolgokat lehet kihozni egy ilyen salátából. Laktató, ízletes ételeket, amik nem mellesleg egészségesek, telis-tele rengeteg zöldséggel és lelkiismeret-furdalás nélkül ehetőek az irodai asztalnál is.

A csirkesalátákban az a legszuperebb, hogy rengeteg fajta zöldséggel társíthatjuk a fűszeres csirkedarabkákat és kedvünkre játszadozhatunk az öntetekkel. Nyugodtan készíthetjük megmaradt sült csirkéből, remek megoldás maradék-felhasználáshoz.

Az sem mellékes, hogy az este előkészített salátát reggel már csak nyakon öntjük az öntettel, így a munkahelyen pillanatok alatt egy fenséges ebédet szolgálhatunk fel magunknak, amire a kollégáink is vágyakozva fognak tekinteni, mert a városban sehol nem kapnak ilyet.

Ehhez a salátához az egyik kedvenc fűszerkeverékemmel (mexikói fűszerkeverék) fűszerezett sült csirkét használtam, amiből a joghurtos öntetbe is kevertem. Az alapanyagok csak irányadók, hagyd el, amit nem szeretsz és helyettesítsd a kedvenceddel. Ha szereted a csípőset, akkor karikázz bele egy chillipaprikát is.

 

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

1 kisebb fej jégsaláta, római saláta vagy szívsaláta, felkockázva

1 nagyobb csirkemell, mexikói fűszerkeverékkel fűszerezve (recept itt), megsütve és kb. 2cm-es kockákra vágva

1 db konzerv kukorica, leöblítve

1 db konzerv bab, bármi lehet (én vegyes babot használtam)

2 közepes paradicsom, felkockázva

1 avokádó, felkockázva

1 kicsi lilahagyma, felkockázva

5 deka cheddar sajt, reszelve

1 marék friss koriander (SAJÁT TERMESZTÉSŰ MIKROFŰSZER) v. petrezselyem, apróra vágva (elhagyható)

Az öntethez:

1 deci natúr joghurt

3 ek olívaolaj

2 ek méz

2 ek almaecet

1 kis gerezd fokhagyma, zúzva

1 citrom v. lime leve

1 chili paprika, vékonyan felkarikázva (elhagyható)

1 ek mexikói fűszerkeverék

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vágd össze a saláta hozzávalóit és tedd egy nagy tálba és óvatosan keverd össze. Ha nem fogyasztod el azonnal, akkor tedd így a hűtőbe lefedve, hogy a saláta összetevői ropogósak maradjanak.
  2. Keverd össze az öntet hozzávalóit és sózd ízlésednek megfelelően.
  3. Tálalás előtt keverd bele az öntetet és hagyd állni min. fél órát.

Kiegészítés a recepthez:

Ehhez a recepthez a csirkemelleket bepácoltam a mexikói fűszerkeverékbe, majd 3 ek olívaolajon egy serpenyőben mindkét oldalukat szép pirosra sütöttem. Használhatsz maradék sült csirkét is, avval is nagyon finom lesz.