Egyszerű hozzávalók ízletes kombinációja ez a káposztasaláta retekkel és almával (és egy kevés fetával és répával). A káposzta-alma egyébként is egy nyertes kombináció, amire jó példa ez a joghurtos vegyes káposztasaláta is.

A képen látható salátához vékonyra felcsíkozott fodros kelt használtam, de nagyon finom kelkáposztából vagy igazán vékonyra felcsíkozott kelbimbóból. (A lényeg, hogy minél vékonyabbra csíkozd a zöldséget, amihez jól jöhet egy zöldségszeletelő, de késsel sem tart hosszú ideig.)

HOZZÁVALÓK (2 főre)

1/2 fej kisebb kelkáposzta (vagy 5-6 db kelbimbó), nagyon vékonyan felcsíkozva
4-5 retek, apróra vágva
1/2 alma, vékony csíkokra vágva
1 közepes sárgarépa, lereszelve
3 deka feta sajt
pirított napraforgó vagy szezámmag (elhagyható)

Öntethez:
3 ek olíva olaj
2 ek citromlé (frissen facsart)
1 tk méz
kevés só

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
  2. Csíkozd fel nagyon vékonyan a kelkáposztát egy zöldséggyaluval vagy késsel. Vágd fel a retket és almát, reszeld le a répát és tedd a káposztához.
  3. Keverd bele a feta sajtot, add hozzá az öntetet, szórd meg szezámmaggal vagy napraforgómaggal, ha használsz. Frissen tálald. Jó étvágyat!