Tavaly nyár óta készülök megosztani veletek ennek a kapros cukkini salátának a receptjét. Ha szeretnéd a cukkiniből kihozni a maximumot, akkor javaslom, feltétlenül próbáld ki ezt a salátát. Imádnivaló:)
A cukkini és a csicseriborsó semleges (sokak szerint unalmas) ízviláguk miatt nem igazán közkedvelt alapanyagai a salátáknak, viszont a sok friss kapor és a citromos öntet nagyon jól harmonizál velük.
A nyári kánikulában igazi hűsítő saláta, kiváló kísérője bármilyen grillezett húsnak, halnak, sajtnak. Érdemes legalább 1 órát állni hagyni fogyasztás előtt, sőt ez az a saláta, ami másnap még finomabb.
HOZZÁVALÓK
1-2 ek olívaolaj, sütéshez
2 közepes cukkini, kb. 1-1.5cm-es kockára darabolva
1 db konzerv csicseriborsó, leöblítve
1 közepes lilahagyma , apróra kokázva
1-2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 marék friss kapor, apróra vágva
1 marék friss petrezselyem, apróra vágva
1 zöld chili paprika (elhagyható)
Az öntethez:
6 ek olívaolaj
2 ek citromlé, frissen facsart
só, frissen őrölt bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Egy közepes serpenyőt melegíts fel, tegyél bele egy kevés olívaolajat, majd a felkockázott cukkini felét és néhányszor óvatosan megforgatva süsd a cukkini kockák minden oldalát aranybarnára. Ha kész, öntsd egy mély salátástálba és készítsd el a cukkini másik felét is.
- Keverd össze az öntet.
- Add a cukkinihez a leöblített csicseriborsót, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd keverd össze az öntettel. Keverd bele a friss kaprot, petrezselymet és a chili paprikát, ha használsz.
- Hagyd állni min. 1 órát tálalás előtt. Hűtőben 2 napig is eláll, viszont a kaprot és petrezselymet csak tálalás előtt keverd hozzá.
Kapcsolódó saláta receptek:
Kuszkusz saláta grillezett zöldségekkel és sajttal
Vegyes babsaláta