Skip to main content
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.16″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.17.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”]

Ennek a krémes zöldfűszeres salátaöntet receptnek az alapja a görög joghurt, a krémes joghurt adja a tejszínességet. Van már egy másik zöldfűszeres öntet az oldalon, az viszont olívaolajjal készül és jóval kevesebb zöldfűszer van benne.

A tejszínes joghurt teszi különlegessé ezt az öntetet Gyanítom, hogy a sima joghurt szintén jól működne, bár szerintem kevésbé lesz krémes.

Az öntet tele van sok-sok friss zöldfűszerrel, néhány javaslat, hogy milyen zöldfűszereket érdemes használni ehhez az öntethez:

Metélőhagyma/zöldhagyma/póréhagyma mikrozöld: Hogy ne legyen túl hangsúlyos a hagymaíz az öntetben, érdemes csak egy keveset használni (póréhagyma mikrozöldből mehet bele több is)

Bazsalikom, petrezselyem, koriander, kapor és / vagy menta: Ezek közül a zöldfűszerek közül bármelyik önállóan ​​vagy bármilyen kombináció jól működik. Válaszd ki a kedvencedet és tegyél abból többet.

Mikrozöldek: Nemcsak zöldfűszerekkel, hanem bármilyen mikrozölddel felturbózhatod az önteted. Így nemcsak plusz vitaminokat, hanem extra ízeket is csempészhetsz is az öntetbe.

Fokhagyma: csak egy kis-közepes gerezd – nem több! Mártásokban és öntetekben a tárolás során a fokhagyma íze fokozódik és nem szeretnénk, ha elnyomná a többi ízt.

Milyen salátákhoz használhatod?
Ez a lágy, krémes öntet annyira sokoldalú, így bármilyen salátakombinációhoz használhatod. Ezt a salátaöntet vegetáriánus mártogatósként is finom. Tálald sült zöldségek mellé.

ÍGY KÉSZÍTSD EL

A recept hozzávalóiból körülbelül 1 ¼ csésze öntet készül. Készíts dupla adagot, tedd hűtőbe, így 5-7 napig bármikor előveheted.

HOZZÁVALÓK

1 csésze görög joghurt,

1 nagy marék friss fűszernövény/mikrozöld vegyesen (koriander, petrezselyem, kapor, bazsalikom és / vagy menta)

max. ¼ csésze metélőhagyma/zöldhagyma vagy póréhagyma mikrozöld

1 közepes gerezd fokhagyma

½ teáskanál só

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Egy aprítógép/turmixgép segítségével aprítsd össze a hozzávalókat.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot. Hűtőben 5–7 napig tárolható.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .