Nem titok, hogy szívesen készítek téli salátákat káposztafélékből. Van is már néhány káposztasaláta recept a blogon, mint ez az egzotikus ízvilágú gyömbéres-szezámmagos csirkesaláta, a klasszikusokat kedvelőknek ez a vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel vagy ez az egyik személyes kedvenc, a fodros kelből készített káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal.
Már régóta szerettem volna megmutatni nektek ezt a datolyás-fetás-szezámmagos salátát, mert gyors és nagyon finom. A káposztát sóval és citrommal meglágyítjuk, tetejére pedig mehet a datolya, feta sajt és a szezámmag…ennyi.
HOZZÁVALÓK
1 kis fej lilakáposzta fele, vékonyan felcsíkozva
2 ek citromlé vagy limelé
3 ek olívaolaj
5-6 szem datolya, apró kockára vágva
10 deka feta sajt
1 ek friss petrezselyem, apróra vágva
2 ek szezámmag, pirítva
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Vékonyan csíkozd fel a káposztát egy éles kés vagy egy káposztagyalu segítségével.
- Sózd meg, keverd hozzá a citromlevet és az olívaolajat és alaposan forgasd át. Kóstolgasd, sózd, citromozd, ha szükséges, mert utólag már nehézkes az ízeket beállítani.
- Tedd egy salátástálba, szórd meg a datolya, petrezselyem, feta sajt és szezámmag felével, majd kezd újból ezek rétegzését.
- Frissen tálald. (Hűtőben 1 napig áll el.)