Nem titok, hogy szívesen készítek téli salátákat káposztafélékből. Van is már néhány káposztasaláta recept a blogon, mint ez az egzotikus ízvilágú gyömbéres-szezámmagos csirkesaláta, a klasszikusokat kedvelőknek ez a vegyes káposztasaláta majonézes-joghurtos öntettel vagy ez az egyik személyes kedvenc, a fodros kelből készített káposztasaláta retekkel, almával és feta sajttal.

Már régóta szerettem volna megmutatni nektek ezt a datolyás-fetás-szezámmagos salátát, mert gyors és nagyon finom. A káposztát sóval és citrommal meglágyítjuk, tetejére pedig mehet a datolya, feta sajt és a szezámmag…ennyi.

HOZZÁVALÓK

1 kis fej lilakáposzta fele, vékonyan felcsíkozva

2 ek citromlé vagy limelé

3 ek olívaolaj

5-6 szem datolya, apró kockára vágva

10 deka feta sajt

1 ek friss petrezselyem, apróra vágva

2 ek szezámmag, pirítva

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vékonyan csíkozd fel a káposztát egy éles kés vagy egy káposztagyalu segítségével.
  2. Sózd meg, keverd hozzá a citromlevet és az olívaolajat és alaposan forgasd át. Kóstolgasd, sózd, citromozd, ha szükséges, mert utólag már nehézkes az ízeket beállítani.
  3. Tedd egy salátástálba, szórd meg a datolya, petrezselyem, feta sajt és szezámmag felével, majd kezd újból ezek rétegzését.
  4. Frissen tálald. (Hűtőben 1 napig áll el.)