A cékla és a káposzta remek párosítás, próbálkoztam már korábban is e két zöldséget egy salátába keverni és nagyon jól sikerült ez a céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel.
Amíg az előző receptnél a kelkáposzta adja a saláta alapját, ennél a lilakáposztát kombinálom a céklával. A kapor viszont egyiknél sem maradhatott ki.
Ha nem szereted a káposztát roppanósan, akkor először keverj a felcsíkozott káposztához egy keveset az öntetből és maszírozd a káposztába, majd hagyd állni fél óráig.
HOZZÁVALÓK 2 személyre
1/4 fej lilakáposzta vékonyra legyalulva v. éles késsel vékonyan felcsíkozva
1 közepes cékla, lereszelve v. gyufaszál vastagságúra vágva
1-2 gerezd fokhagyma (attól függ, mennyire szereted a fokhagymát), nagyon apróra vágva
Az öntethez:
3 ek olívaolaj
2 ek vörösbor ecet
só, frissen őrölt fekete bors
1 marék friss kapor, apróra vágva
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Készítsd elő a zöldségeket. A céklát reszeld le vagy aprítsd fel gyufaszál vastagságúra. A káposztát gyaluld le vagy egy éles késsel csíkozd fel nagyon vékonyan.
- Keverd össze a zöldségeket és keverd közé az apróra vágott fokhagymát.
- Öntsd a zöldségekre az olajat, ecetet, majd sózd és borsozd, végül add hozzá a friss kaprot.