A cékla és a káposzta remek párosítás, próbálkoztam már korábban is e két zöldséget egy salátába keverni és nagyon jól sikerült ez a céklás káposztasaláta mustáros-kapros öntettel.

Amíg az előző receptnél a kelkáposzta adja a saláta alapját, ennél a lilakáposztát kombinálom a céklával. A kapor viszont egyiknél sem maradhatott ki.

Ha nem szereted a káposztát roppanósan, akkor először keverj a felcsíkozott káposztához  egy keveset az öntetből és maszírozd a káposztába, majd hagyd állni fél óráig.

HOZZÁVALÓK 2 személyre

1/4 fej lilakáposzta vékonyra legyalulva v. éles késsel vékonyan felcsíkozva

1 közepes cékla, lereszelve v. gyufaszál vastagságúra vágva

1-2 gerezd fokhagyma (attól függ, mennyire szereted a fokhagymát), nagyon apróra vágva

Az öntethez:

3 ek olívaolaj

2 ek vörösbor ecet

só, frissen őrölt fekete bors

1 marék friss kapor, apróra vágva

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Készítsd elő a zöldségeket. A céklát reszeld le vagy aprítsd fel gyufaszál vastagságúra. A káposztát gyaluld le vagy egy éles késsel csíkozd fel nagyon vékonyan.
  2. Keverd össze a zöldségeket és keverd közé az apróra vágott fokhagymát.
  3. Öntsd a zöldségekre az olajat, ecetet, majd sózd és borsozd, végül add hozzá a friss kaprot.