A legtutibb alternatíva melegszendvics helyett. A fokhagymás vajjal/olajjal megkent bagett szeletekre forró sütőben ráolvasztjuk a mozzarellát, majd mehetnek is a tetejére a karikára vágott paradicsomszeletek friss bazsalikommal megszórva. Meglocsolhatod balzsamecetes sziruppal, de anélkül is nagyon finom.
……Azt még nem tudom, hogy írjak-e hozzá receptet??? Na jó…
HOZZÁVALÓK 2 főre
- 4 szelet félbevágott bagett
- kd.5 deka puha vaj/4-5 ek olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 tk szárított oregánó (elhagyható)
- kevés só, frissen őrölt bors
- 1 cs mozzerella sajt, vékonyan felszeletelve
- 1-2 paradicsom, vékonyan felkarikázva
- néhány levél friss bazsalikom, felcsíkozva
- balzsamecet szirup (elhagyható)
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Melegítsd elő a sütőt 220fokra.
- Keverd össze a fokhagymát, a sót és borsot a puha vajjal/olívaolajjal és kend meg bagettszeleteket.
- Tedd a tejére a mozzarella szeleteket és süsd néhány percig, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd.
- Tálald melegen a paradicsomszeletekkel és a friss bazsalikommal a tetején, ha szereted, meglocsolhatod kevés balzsamecetes sziruppal.