A legtutibb alternatíva melegszendvics helyett. A fokhagymás vajjal/olajjal megkent bagett szeletekre forró sütőben ráolvasztjuk a mozzarellát, majd mehetnek is a tetejére a karikára vágott paradicsomszeletek friss bazsalikommal megszórva. Meglocsolhatod balzsamecetes sziruppal, de anélkül is nagyon finom.

……Azt még nem tudom, hogy írjak-e hozzá receptet??? Na jó…

HOZZÁVALÓK 2 főre

  • 4 szelet félbevágott bagett
  • kd.5 deka puha vaj/4-5 ek olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 tk szárított oregánó (elhagyható)
  • kevés só, frissen őrölt bors
  • 1 cs mozzerella sajt, vékonyan felszeletelve
  • 1-2 paradicsom, vékonyan felkarikázva
  • néhány levél friss bazsalikom, felcsíkozva
  • balzsamecet szirup (elhagyható)

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Melegítsd elő a sütőt 220fokra.
  2. Keverd össze a fokhagymát, a sót és borsot a puha vajjal/olívaolajjal és kend meg bagettszeleteket.
  3. Tedd a tejére a mozzarella szeleteket és süsd néhány percig, amíg a sajt megolvad és pirulni kezd.
  4. Tálald melegen a paradicsomszeletekkel és a friss bazsalikommal a tetején, ha szereted, meglocsolhatod kevés balzsamecetes sziruppal.