HOZZÁVALÓK

A salátához:

2 csirkemell filé

1 ek mexikói fűszerkeverék

2 ek olaj

2 nagy marék vegyes mikrozöld saláta (zöldborsó, napraforgó, brokkoli, fodros kel stb.)

1 konzerv vörösbab, lecsepegtetve

1 közepes uborka, kockára vágva

2 paradicsom, kisebb darabokra vágva

1 lilahagyma, felkarikázva

1 konzerv kukorica, lecsepegtetve

Az öntethez:

4 ek joghurt

só, bors ízlés szerint

1 ek olívaolaj

1 tk mexikói fűszerkeverék

fél lime frissen facsart leve

1 marék friss koriander mikrozöld

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Keverd össze az olajat a mexikói fűszerkeverékkel, majd tedd hozzá a vékony csíkokra vágott csirkemellet és keverd alaposan össze.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg a csirkemell csíkokat.
  3. Az öntet hozzávalóit keverd össze egy tálban.
  4. Egy nagyobb tányéron helyezd egymás mellé a saláta hozzávalóit és sült csirkemellet, majd tálalás előtt locsold meg a joghurtos öntet ⅔-val.
  5. Tálald a maradék öntettel.