Húsvét után gyorsan szembesülünk a ténnyel, hogy idén is jól elszámoltuk magunkat és ismét törhetjük a fejünket mit is kezdjünk a húsvétról maradt sonkával és tojással. Azzal is nehéz szembenézni, hogy idén sem sikerült  ellenállnunk a csábító ételeknek és ismét többet ettünk a kelleténél.

Hogy a lelkiismeretünk is megnyugodjon és a pénztárcánk se legyen vékonyabb, használjuk fel bátran a maradékokat salátákhoz!

Hoztam nektek néhány inspiráló saláta ötletet, hogyan használható fel kreatívan a maradék sonka és tojás.

A lépésről-lépésre receptekért kattints a saláta nevére vagy a képre.

1.Lencsesaláta sonkával és rukkolával

Egy végtelen egyszerű ecetes lencsesaláta alapra rétegezzük a sonkát és a zöldségeket, majd megszórjuk valamilyen zöldsalátával vagy vegyszermentes mikrozölddel.

lencsesaláta sonkával

2.Sonkás-tojásos saláta

Sűrű joghurtos-majonézes keverék, a maradék sonkát és tojást is beleapríthatod. Kiváló szendvicstölteléknek is, de egy nagy adag zöldsalátával is elfogyaszthatod.

3.Zöldfűszeres tojássaláta avokádóval

Ha sok tojás maradt húsvétról, készíts belőle tojássalátát. Ez egy könnyű, joghurttal készült változat, sok-sok zöldfűszerrel, a legfinomabb egy marék friss retek vagy más mikrozölddel.

zöldfűszeres tojássaláta avokádóval

4.Francia lencsesaláta csirkével és zöldbabbal

Nálunk visszatérő kedvenc, egy fantasztikusan finom lencsesaláta kiegészítve egy kevés maradék sülthússal, amit most lecserélhetsz a maradék sonkára. A zöldbab lehet fagyasztott is, de helyette készülhet friss bébispenóttal. Próbáld ki, nem fogod megbánni!

francia lencsesaláta csirkével és zöldbabbal