Ez most nem a klasszikus mozarella-paradicsom saláta bazsalikommal, de nagyon-nagyon finom. Az olasz fűszerkeverékkel ízesített balzsamecetes öntet csodát tesz a mozarellával és a paradicsommal.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
2 zacskó mozarella golyó
16-20 szem koktélparadicsom, félbe vágva
Salátaöntethez:
1 tk olasz fűszerkeverék
9 ek ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
friss bazsalikom (elhagyható)
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Egy kisebb befőttes üvegbe tedd az öntet hozzávalóit és alaposan rázd össze. Ha dupla adagot keversz, a maradék mehet a hűtőbe, ahol egy hétig eláll.
- A felszeletelt paradicsomra és a mozarella golyókra locsoljunk az öntetből és alaposan keverjük át. Tálalhatod friss bazsalikommal is.