Hívhatjuk csirkesalátának, de akár kencének vagy szendvicstölteléknek, a lényeg úgyis a végeredmény. Ami nagyon finom. Hihetetlen, hogy egy pesztó-csirke- joghurt kombó ilyen ízletes tud lenni.
Amióta a mikrozöldek rendszeres szereplői az életemnek, azóta gyakran készítek pesztót. Ezek a zsenge növényi hajtások a legfinomabb pesztó alapok. A zöldborsó, a brokkoli és a fodros kel mikrozöldek váltak be a pesztóhoz, nem túl karakteres ízük jól kombinálható dióval, mandulával vagy akár fenyőmaggal is.
Ha igazán finom pesztót szeretnél készíteni, akkor a magokat pirítsd meg szárazon serpenyőben, hagyd kihűlni és így tedd a pesztódhoz.
KAPCSOLÓDÓ CSIRKESALÁTA RECEPTEK
- Csirkesaláta bulgurral, nektarinnal és fetasajttal
- Mexikói csirkeasaláta
- Csirke és cukkini kockák görögösen
- Zöldsaláta kecskesajttal, körtével és gránátalmával balzsamecetes öntettel
- Francia lencsesaláta