A pitakenyér rendszeres szereplője a családi menünek, nagyobb részt saját magam készítem nagy adagban, hogy a fagyasztóba is jusson. Rengeteg receptet találsz a neten, Limara pitakenyér receptje tökéletes. Ha nincs időd sütni, készen vásárolt pitakenyérből is elkészítheted, már sokfelé lehet jó minőségű pitát lehet kapni.
Igazi multifunkcionális kenyérféle, ha kell fűszeres húsokkal töltjük, ha viszont csak egy könnyű kísérőre van szükség valamilyen saláta mellé, akkor így készítem el, ahogy itt láthatod.
Ez a grillezett fokhagymás pitakenyér abszolút favorit bárkinél, aki kóstolta. Nem mellesleg egy olyan recept, amivel garantáltan mindenkit leveszel a lábáról. Igazából nincs is hozzá pontos recept, a receptben található mennyiségeket rugalmasan alakíthatod (csak bátran:)).
Ha szereted az oregánót, akkor petrezselyem helyett készítheted azzal vagy akár keverheted is a fűszereket.
[ingredients title=”HOZZÁVALÓK”]
1 csomag friss petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
0,5 dl olívaolaj
só, frissen őrölt bors
4 pitakenyér
[/ingredients]
[directions title=”ÍGY KÉSZÍTSD EL”]
- Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Először vágd össze a petrezselymet nagyon apróra, egy éles kés vagy aprítógép segítségével.
- Egy mély tálba öntsd bele az olívaolajat, aztán jöhet bele a többi hozzávaló: a petrezselyem, fokhagyma, só, bors. Keverd össze és tedd félre.
- Egy sütőlemezre helyezd egymás mellé a pitakenyereket, és jó vastagon kend meg a fokhagymás–petrezselymes szósszal. Szeletekre vághatod sütés előtt vagy sütés után is.
- Előmelegített sütőben 220°C-on gyorsan pirítsd meg, kb. 3-5 perc alatt készen is van.
- Nem fontos pitát használni, készítheted szeletekre vágott bagettel, cibatta kenyérrel, ezekkel is nagyon finom lesz.
[/directions]