Sok háztartásban valamilyen majonézes saláta kerül a karácsonyi asztalra, én mégis azt javaslom, idén próbálj ki valamilyen egészségesebb és izgalmasabb salátát.
Egy szép és finom salátával gyönyörű színeket és csodálatos ízeket adhatsz a karácsonyi menühöz, nem mellesleg pedig a kalória-bevitelt is csökkentheted.
Bár a salátakészítés általában nem a legidőtrablóbb konyhai feladat, mégis hajlamosak vagyunk lemondani ezekről a finom ételekről a nagy ünnepi rohanásban.
Néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani, ha friss salátát szeretnél készíteni az ünnepekkor, de nem szeretnél sok időt tölteni az összeállításával:
- A zöldsaláták gyorsan romlanak (3-4 nap után sokat vesztenek frissességükből, sőt meg is romolhatnak), hagyd az utolsó napokra ezek beszerzését.
- Válassz olyan salátát, aminek a hozzávalói előkészíthetők ill. nem igényelnek sok munkát.
- Az öntetet állítsd össze akár 2-3 nappal hamarabb, tedd hűtőbe, semmi baja nem lesz.
- Készíts olyan salátát, amik a téli szezonnak megfelelő zöldségekből és gyümölcsökből állnak, nemcsak egészségesebbek, hanem ízletesebbek is lesznek salátáid (pl. cékla, sárgarépa, sütőtök, édesburgonya, káposztafélék, alma, körte, citrusfélék, gránátalma stb.)
ELEGÁNS SALÁTAÖTLETEK KARÁCSONYRA
A salátarecepteket a képek alatt a linkekre kattintva érheted el:
[/images_slider]
Linkek a receptekhez:
Narancs-avokádó saláta fokhagymás öntettel
Zöldsaláta körtével, pirított dióval mézes-mustáros öntettel