A maradék húsvéti sonka és tojás felhasználásához

Állandóan visszatérő téma így húsvét után, hogy mit is kezdjünk a maradék sonkával és tojással. Ezzel a recepttel egyből két legyet üthetünk egy csapásra, mert a maradék sonka és tojás is felhasználásra kerül.

Hívhatjuk ezt az ételt salátának, de szendvicskrémnek is. A sonkát és főtt tojást nagyon apróra vágott zöldségekkel turbóztam fel és egy majonézes-joghurtos öntettel öntöttem nyakon. Nagyon finom étel, 10 perc alatt készen van és a következő napi szendvicstöltelék is meg van oldva. A lényeg, hogy ne sajnáljuk az időt az aprításnál, minden hozzávalót vágjunk fel apróra.

TIPPEK:

[list_bullet icon_color=”#acc327″ animation_delay=”0″ icon=”check” animate=”” ]

  • Ha nem kell odafigyelned a kalóriákra, a joghurt helyett használj majonézt.
  • A mustár helyett használhatsz tormát is.
  • Ha szereted a csípőset, tehetsz bele apróra vágott erős paprikát.

[/list_bullet]

 

HOZZÁVALÓK

kb. 30-40 deka füstölt sonka, nagyon apróra vágva

3 db főtt tojás, apró kockára vágva

2-3 kicsi csemege uborka, nagyon apróra vágva (elhagyható)

1/2 piros paprika, nagyon apró kockára vágva

2-3 szál újhagyma, nagyon apróra vágva

1 szál szárzeller, nagyon apróra vágva (elhagyható)

1 ek petrezselyemzöld, apróra vágva

1 ek snidling, apróra vágva (elhagyható)

Öntethez:

3 ek joghurt

1 ek majonéz

1tk citromlé, frissen facsart

2 tk mustár

só, frissen őrölt bors

 

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. A hozzávalókat vágd fel nagyon apróra és tedd egy mélyebb tálba.
  2. Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan és öntsd a felkockázott hozzávalókhoz. Keverd össze és tálald pirítóssal vagy használd szendvicskrémként.