A maradék húsvéti sonka és tojás felhasználásához
Állandóan visszatérő téma így húsvét után, hogy mit is kezdjünk a maradék sonkával és tojással. Ezzel a recepttel egyből két legyet üthetünk egy csapásra, mert a maradék sonka és tojás is felhasználásra kerül.
Hívhatjuk ezt az ételt salátának, de szendvicskrémnek is. A sonkát és főtt tojást nagyon apróra vágott zöldségekkel turbóztam fel és egy majonézes-joghurtos öntettel öntöttem nyakon. Nagyon finom étel, 10 perc alatt készen van és a következő napi szendvicstöltelék is meg van oldva. A lényeg, hogy ne sajnáljuk az időt az aprításnál, minden hozzávalót vágjunk fel apróra.
TIPPEK:
[list_bullet icon_color=”#acc327″ animation_delay=”0″ icon=”check” animate=”” ]
- Ha nem kell odafigyelned a kalóriákra, a joghurt helyett használj majonézt.
- A mustár helyett használhatsz tormát is.
- Ha szereted a csípőset, tehetsz bele apróra vágott erős paprikát.
[/list_bullet]
HOZZÁVALÓK
kb. 30-40 deka füstölt sonka, nagyon apróra vágva
3 db főtt tojás, apró kockára vágva
2-3 kicsi csemege uborka, nagyon apróra vágva (elhagyható)
1/2 piros paprika, nagyon apró kockára vágva
2-3 szál újhagyma, nagyon apróra vágva
1 szál szárzeller, nagyon apróra vágva (elhagyható)
1 ek petrezselyemzöld, apróra vágva
1 ek snidling, apróra vágva (elhagyható)
Öntethez:
3 ek joghurt
1 ek majonéz
1tk citromlé, frissen facsart
2 tk mustár
só, frissen őrölt bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- A hozzávalókat vágd fel nagyon apróra és tedd egy mélyebb tálba.
- Az öntet hozzávalóit keverd el alaposan és öntsd a felkockázott hozzávalókhoz. Keverd össze és tálald pirítóssal vagy használd szendvicskrémként.