Ez egy igazán elegáns és ízletes saláta, ami akár az ünnepi asztalod éke is lehet, ha szépen tálalod. 

A sütőtök, a pirított dió és a gránátalma már 1-2 nappal korábban is előkészíthető, az öntetet pedig akár 4-5 nappal hamarabb is összekeverheted, így a saláta összeállítása nem tart majd tovább 10 percnél.

HOZZÁVALÓK:

Kb. 30 deka sütőtök, kb. 1-1.5 cm-es kockára vágva

20 deka bébispenót v. kedvenc zöldsalátád v. mikrosaláta, megmosva, lecsepegtetve

½ gránátalma magja

1 marék dió, serpenyőben szárazon megpirítva

Az öntethez:

6 ek olíva olaj

2 ek almaecet

1 ek méz

1tk mustár

Só, frissen őrölt bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. Mosd meg a spenótleveleket, majd alaposan csepegdesd le.
  2. Melegítsd elő a sütőt 200C-ra. Kockázd fel a meghámozott sütőtököt kb. 2cm-es kockára. Forgasd át egy kevés olajjal, hogy mindenhol bevonja, majd sózd, borsozd. Egy nagyobb serpenyőben süsd kb. 10-15 percig, amíg a sütőtök kockák megpuhulnak és szép aranybarnák lesznek.
  3. Amíg a sütőtök sül, pirítsd meg a diót szárazon egy serpenyőben és pucold meg a gránátalmát.
  4. Keverd össze az öntet hozzávalóit alaposan, hogy jól elkeveredjenek.
  5. Ha elkészült  a sütőtök, hagyd langyosra hűlni.
  6. Tálaláshoz rétegezd egymásra a spenótlevelet, sütőtököt, diót és gránátalmát. Locsold meg az öntet felével, azonnal tálald a maradék öntettel.