Ez egy igazán elegáns és ízletes saláta, ami akár az ünnepi asztalod éke is lehet, ha szépen tálalod.
A sütőtök, a pirított dió és a gránátalma már 1-2 nappal korábban is előkészíthető, az öntetet pedig akár 4-5 nappal hamarabb is összekeverheted, így a saláta összeállítása nem tart majd tovább 10 percnél.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 30 deka sütőtök, kb. 1-1.5 cm-es kockára vágva
20 deka bébispenót v. kedvenc zöldsalátád v. mikrosaláta, megmosva, lecsepegtetve
½ gránátalma magja
1 marék dió, serpenyőben szárazon megpirítva
Az öntethez:
6 ek olíva olaj
2 ek almaecet
1 ek méz
1tk mustár
Só, frissen őrölt bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
- Mosd meg a spenótleveleket, majd alaposan csepegdesd le.
- Melegítsd elő a sütőt 200C-ra. Kockázd fel a meghámozott sütőtököt kb. 2cm-es kockára. Forgasd át egy kevés olajjal, hogy mindenhol bevonja, majd sózd, borsozd. Egy nagyobb serpenyőben süsd kb. 10-15 percig, amíg a sütőtök kockák megpuhulnak és szép aranybarnák lesznek.
- Amíg a sütőtök sül, pirítsd meg a diót szárazon egy serpenyőben és pucold meg a gránátalmát.
- Keverd össze az öntet hozzávalóit alaposan, hogy jól elkeveredjenek.
- Ha elkészült a sütőtök, hagyd langyosra hűlni.
- Tálaláshoz rétegezd egymásra a spenótlevelet, sütőtököt, diót és gránátalmát. Locsold meg az öntet felével, azonnal tálald a maradék öntettel.