Már régóta azt tapasztalatom, hogy családi/baráti összejöveteleken a mártogatósok, kencék mindent visznek. Szerencsére rengeteg recept van a repertoáromban, mivel jó ideje nem esszük a nitrites felvágottakat, rutinból keverek különféle ízesítésű krémeket, kencéket.
Nálunk az idei húsvét sem fog eltelni mártogatósok nélkül, próbáljátok ki ti is, szerintem sokkal finomabbak a hagyományos szendvicseknél.
Ne csak kenyérre kenve gondoljatok rájuk, tálaljátok pl. pirított pita háromszögekkel, csíkokra vágott paprikával, uborkával, zellerszárral.
A lenti válogatásban különböző ízvilágú mártogatósok szerepelnek, viszont mindegyikre igaz, hogy mikrozöldekkel tálalva még finomabbak;)
A képek felett a recept nevére kattintva a recepthez juttok.
Kapros túrókrém 3 perc alatt
Csicseriborsós kence korianderrel
Pesztós-joghurtos csirkesaláta
Tejfölös-bazsalikomos salátaöntet
Krémes öntet avokádóval és friss korianderrel
Zöldfűszeres tojássaláta avokádóval
Sonkás-tojásos saláta