Bambusz ültetőtálca mikrozöldekhez

2,080 Ft

Fenntartható bambuszrostból, rizskeményítőből és természetes szerves vegyületekből készült ültetőtálca mikrozöldekhez, palántaneveléshez.

Méretéből adódóan akár 3 fajta mikrozöld is nevelhető benne egyidőben.

Alapanyaga nem tartalmaz kőolaj alapú műanyagokat és BPA-t. Biológiailag lebontható és komposztálható.

Az edény élettartama min. 5 év, használhatóbeltéren és kültéren is.
Komposztálása 6-12 hónapot vehet igénybe. Az edéyneket érdemes apróra törni, mielőtt hozzáadná a komposzthoz, ez elősegíti a komposztálódás folyamatát.

Az ültetőtálca mérete: 37*21 cm, magassága 5cm

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a mikrozöld és a csíra között?

A csírák kicsírázott magvak, míg a mikrozöldek fejlődésben lévő növények/fiatal növényi hajtások. Ezek a növényi hajtások már szárat és leveleket is növesztettek.
A csíramagokat soha nem vetjük el, a csírák kifejlődéséhez magas páratartalmat és megfelelő hőmérsekletet biztosítunk a magok számára. A mikrozöldek növesztéséhez mindig valamilyen ültetőközeget használunk.

Részletesen itt olvashatsz a csírák és mikrozöldek közötti alapvető különbségekről: 5 különbség a mikrozöldek és a csírák között

Milyen ültetőközeget használjak mikrozöldek növesztéséhez? Milyen földbe vessem a magokat?

A mikrozöldeknek a kezdeti növekedési szakaszban nincs szükségük tápanyagra (mindent a magból fedeznek).
Az a talaj, amiben növekednek, fontos, hogy
👉100% természetes alapú legyen,
👉jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen,
👉ne legyen tömör, hanem finom morzsalékos, levegős szerkezetű,
👉kiváló nedvességmegtartó képessége legyen,
👉ne tartalmazzon szerves anyagokat,mert a földben lévő gombák, baktériumok könnyen megbetegíthetik a növényeid,
👉semleges pH-val rendelkezzen.

A fenti tulajdonságoknak a kókuszrost és a tőzeg felel meg.
 A tőzeg lassú idő alatt alakul ki (nem fog örökké a rendelkezésünkre állni), kitermelése környezetromboló.
A kókuszrost kókuszdió feldolgozó üzemek melléktermékéből, a kókuszdió megőrölt héjából készül - ÚJRAHASZNOSÍTOTT termék.

☑️A kókuszrost nedvességmegtartó képessége nagyon jó. Saját súlyának többszörösét is képes magába szívni, raktározni, és egyenletesen leadni a növény számára.
☑️A felesleges vizet átereszti, így túlöntözni nem lehet.
☑️Finom szemcsés szerkezete ideális mikrozöld növesztésre.
☑️Levegősebb szerkezetű, mint a tőzeg, ez elősegíti a gyökerek erőteljes fejlődését.
☑️Nem penészedik meg a tárolás során, préselt állapotában könnyen és sokáig tárolható.

A Salátázó kókuszrost téglácskái pontosan akkora méretűek, amekkorára szükség van egy tálca mikrozöld növesztéséhez. A videón láthatod, hogy szívja magába a vizet és válik finom, porhanyós szerkezetűvé.

Mennyi idő után arathatom a zöldjeimet?

A mikrozöldek fajtától függően 7-14  napon belül már elérik a vágható, 2 leveles állapotot. Egy olló segítségével elegendő mindig annyit vágnod, amennyire éppen szükséged van.

A csírázás és növekedés sebessége függ a hőmérséklettől. Minél melegebb van, annál gyorsabban csíráznak és növekednek zöldjeid.

 

Hová tegyem a mikrozöldjeimet, hogy szépen növekedjenek?

A csírázáshoz a magoknak nincs szüksége fényre. Amikor a hajtások elérik a 2-3 centis magasságot, keress egy világos ablakpárkányt a növényeid számára. Minél kevesebb fényhez jutnak a mikrozöldjeid, annál nyurgábbak lesznek, de ez az ízüket egyáltalán nem befolyásolja.

Milyen gyakran kell öntözni a mikrozöldjeimet? Mennyi gondoskodást igényelnek?

A magok csírázásához szükség van a meleg, párádús környezetre, ezért egy vízpermetezővel naponta kétszer tartsd nedvesen az elvetett magokat. Ha a magok kicsíraztak és elérték az 1-2 centis magasságot, akkor már nem kell permetezni, hanem elegendő locsolni. Az ujjaddal ellenőrizd, hogy elég nedves-e a kókuszrost, ha száraznak érzed, öntözd meg a zöldjeidet.(1-2-3 naponta elegendő öntözni, ez nagyban függ a levegő hőmérsékletétől).

Mi van, ha levágom őket? Újranőnek?

A mikrozöldek nem hajtanak újra, mivel azt a hajtást fogyasztjuk el, ahonnan az új leveleket hozná a növény. (Kivéve a zöldborsó, ez képes újranőni és a második hajtás is finom, élvezhető).

Ha elfogyasztottad a teljes tálca mikrozöldet, akkor új magra és kókuszrostra lesz szükséged. a kókuszrostot nem tudod többször felhasználni. (Ha műanyag tálcát használsz, akkor azt két vetés között alaposan mosd el.)

Teljesen kezdő vagyok, de nagyon tetszenek a mikrozöldek. Belevágjak?

Ha szeretnél valóban friss, vegyszermentes, friss zöldeket beépíteni a mindennapi étkezésedbe, akkor a mikrozöld a legjobb dolog, amit növeszthetsz. Napi 1 perc gondoskodást igényelnek, gyorsan megnőnek, nagyon finomak és tápanyagdúsak.

Olyan fajtákat találsz a választékban, amit kezdők is bátran növeszthetnek.

Termékeinkre 100% növesztési garanciát nyújtunk, ha nem sikerül, új magokat küldünk vagy visszafizetjük a termék árát.

Milyen magot használjak a növesztéshez? Bolti vetőmagokból is növeszhtetőek?

Mindenképp ellenőrzött forrásból szármázó, vegyszermentes (ha elérhető, akkor BIO), kezeletlen (nem csávázott) magból növessz mikrozöldet. A mikrozöld magok speciálisan lettek kiválogatva, nagyon magas (90% feletti) a csírázási arányuk és mindig kezeletlen magok.

A boltban kapható vetőmagok jó része csávázott (sok esetben a csomagoláson sincs feltüntetve), minden esetben győződj meg azt ott vásárolt magokról, hogy vegyszermentesek-e.

|
A növesztés "előképzettséget" nem igényel, ugyanakkor garantált örömöt és sikerélményt nyújt. Fantasztikusan élvezem a mikrosaláták nevelgetését és a különleges, zamatos, változatos kis növénykék, mint valódi tápanyagbombák fogyasztását!
Köszönöm, Orsi, hogy ezt kitaláltad és elérhetővé tetted! - Anna
|

Az első csomag magom csodaszépen és nagyon gyorsan kikelt és ma már meg is kóstoltuk. Amellett, hogy tudom, milyen jót tesznek majd a növénykék az egészségűnknek, nem gondoltam hogy ennyire magával ragadó élmény lesz a nevelgetésük. Különösen izgalmas, hogy kislányommal együtt ültettünk, öntöztük, óriási őszinte lelkesedése még inkább magával ragadott. Köszönjük az élményt! -Dóri

|

Fantasztikus dolog! Otthon, könnyen termeszthető, friss ízekkel. Minden ételt fel lehet vele dobni és a gyerekek is szívesen gondozzák és fogyasztják. Igazi öröm nézni, ahogy növekszik. Egyszerűen ki kell próbálni!!! - Emese

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

✔ A borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
✔ Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
✔ Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
✔ A zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
✔ Brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

MEGBÍZHATÓ, MINŐSÉGI TERMÉKEK

Csak kipróbált, ellenőrzött forrásból származó magokat forgalmazunk.

100% NÖVESZTÉSI GARANCIA

Magjainkra, ültetőcsomagjainkra 100%-os növesztési garanciát vállalunk. Ha nem sikerült, visszafizetjük az árát vagy kérésedre új terméket küldünk.

INGYENES SZÁLLÍTÁS

15000 Ft vásárlás felett rendelésedet ingyen kiszállítjuk.