Fodros kel mag mikrozöldnek (Red Russian)

Kiszerelés: 20 gramm

A fodros kel mikrozöld egy könnyen és gyorsan növeszthető mikrozöld. Íze a brokkoli mikrozöldhöz hasonlít. Egészséges, ízletes turmixok, pesztók készíthetők belőle vagy eggszerűen csak szórd meg a reggeli rántottádat egy marék fodros kel mikrozölddel.

A fodros kel napjaink egyik szuperzöldsége, mivel kutatások igazolták, hogy egyetlen tányérnyi fodros kelből készült étel fedezi napi C-vitamin szükségletünk 88%-át. Magas az A- és K-vitamin és antioxidáns tartalma.

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Fodros kel (Red Russian) mikrozöld  mag

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: kókuszrost
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 3-4 nap
  • Betakarítás:-) : 12-14. naptól vágható
  • Mikrozöld színe: zöld levelek, lila szárakkal
  • Mikrozöld íze: enyhe káposzta ízű

Felhasználási TIPP:

Bármelyik fodros kel mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez.

A fodros kel termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A fodros kel mikrozöld egy gyors növekedésű mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld termesztőknek (is) ajánlott. A magok nem igényelnek előáztatást, gyorsan csíráznak és növekednek. Szereti a hűvös klímát, hűvös helyen termesztésnél a hajtások íze enyhén édeskésre változik.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

A SALÁTÁZÓ termékeit ezekben az üzletekben is megvásárolhatóak. Vásárlás előtt tájékozódj a készleten lévő termékekről az üzletekben.


PAKS

FavoraShop – PAKS

Paks, Dózsa György út 10.


Miért együnk mikrozöldet?

SZUPEREGÉSZSÉGES – Az amerikai Maryland Egyetem kutatásai igazolták, hogy ezek a kicsi növények igazi vitaminbombák és tápanyagtartalmuk nagyon magas, a legkitűnőbb természetes tápanyagforrások egyike. Pl. a vöröskáposzta mikrozöldben a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamin, 6-szor több C-vitamin és 69-szer több K-vitamin van. A napraforgó mikrozöld fehérjetartalma 24-30%.

VEGYSZERMENTES – A kezeletlen magok és a termesztési eljárás garantálják a vegyszermentességet. A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖLD, csak KÓKUSZROST.

Mik azok a mikrozöldek?

A mikrozöldek (vagy mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások, általában zöldségfélék (borsó, káposztafélék, retek és még sok más fajta), de növeszthetünk fűszernövényekből is.

Ezeken a  fiatal növényi hajtásokon (fajtától függően 8-10 cm magasak) már megjelentek az első igazi levélkék, de  a gyökérrendszer még nem igazán fejlett. A mikrozöldekben koncetráltan jelenik meg az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszereknövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest.

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

Használhatod

turmixokhoz – a borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
levesekhez – Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
szendvicsekhez – Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
salátákhoz – a zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
pesztókhoz, kencékhez – brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

Készíts mikrozöldekből egészséges és laktató ételeket könnyedén