Koriander mag

640 Ft

Kiszerelés: 20 gramm

Ha szereted a friss korianderzöldet, de gondot okoz a beszerzése, akkor termessz magadnak vegyszermentesen az ablakpárkányon egész évben.

Ez a koriander mag speciálisan mikrozöldnek lett kifejlesztve, a felezett magok gyorsan és jól csíráznak és akár két-három héten belül vághatod is a saját növesztésű friss korianderzöldet.

Növesztése nagyon egyszerű: csak elszórod a magokat a kókuszrostra, naponta permetezed, miután kicsíráztak, 2-3 naponta locsolod.

Kiürítés

Mennyiség

Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Koriander 

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: kókuszrost
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 7-10 nap
  • Betakarítás🙂 :  14-20.naptól vágható
  • Mikrozöld színe: zöld
  • Mikrozöld íze: friss koriander íz

Felhasználási TIPP:

A koriander mikrozöld íze sokkal intenzívebb kifejlett fűszernövény társához képest. Nemcsak pénzt takaríthatsz meg otthoni termesztésével, de sokkal finomabb, intenzívebb koriander ízt adhatsz ételeidnek.

A koriander mikrozöld termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A koriander mikrozöld egy lassú növekedésű fajta, mivel sok törődést nem igényel, ezért kezdők is sikerrel növeszthetik.

A magokat sűrűn szórd el, naponta egyszer-kétszer permetezd meg vízzel, hogy a magok nem száradjanak ki. Kb. a 3. héttől már vágható, de a vágással kivárhatod, hogy a növény több leveles állapotba kerüljön.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

A SALÁTÁZÓ termékeit ezekben az üzletekben is megvásárolhatóak. Vásárlás előtt tájékozódj a készleten lévő termékekről az üzletekben.


PAKS

FavoraShop – PAKS

Paks, Dózsa György út 10.


Miért együnk mikrozöldet?

SZUPEREGÉSZSÉGES – Az amerikai Maryland Egyetem kutatásai igazolták, hogy ezek a kicsi növények igazi vitaminbombák és tápanyagtartalmuk nagyon magas, a legkitűnőbb természetes tápanyagforrások egyike. Pl. a vöröskáposzta mikrozöldben a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamin, 6-szor több C-vitamin és 69-szer több K-vitamin van. A napraforgó mikrozöld fehérjetartalma 24-30%.

VEGYSZERMENTES – A kezeletlen magok és a termesztési eljárás garantálják a vegyszermentességet. A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖLD, csak KÓKUSZROST.

Mik azok a mikrozöldek?

A mikrozöldek (vagy mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások, általában zöldségfélék (borsó, káposztafélék, retek és még sok más fajta), de növeszthetünk fűszernövényekből is.

Ezeken a  fiatal növényi hajtásokon (fajtától függően 8-10 cm magasak) már megjelentek az első igazi levélkék, de  a gyökérrendszer még nem igazán fejlett. A mikrozöldekben koncetráltan jelenik meg az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszereknövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest.

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

Használhatod

turmixokhoz – a borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
levesekhez – Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
szendvicsekhez – Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
salátákhoz – a zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
pesztókhoz, kencékhez – brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

Készíts mikrozöldekből egészséges és laktató ételeket könnyedén