Mikrozöld ültetőcsomag – FODROS KEL MIX

3,080 Ft3,380 Ft

Mostantól nem kell fodros kel után kutatnod az üzletekben, ha szeretnéd beilleszteni ezt a szuperegészséges káposztafélét az étrendedbe. Készíthetsz belőle salátákat, turmixokat, pesztót vagy akár a szendvicsedbe teheted.

Ennek az ültetőcsomagnak a segítségével 12-14 nap alatt növeszthetsz magadnak három fajta vitamindús fodros kelt vegyszermentesen. (Red Russian, Dwarf Blue, Cavolo Nero).

Két fajta ültetőcsomag közül választhatsz,

  • műanyag tálcás vagy 
  • papírtálcás csomagok közül.

Amennyiben hosszú távra tervezed a mikrozöld növesztést, válaszd a műanyag tálcás csomagot, a tálcák sokszor felhasználhatóak, két ültetés között csak el kell mosnod.

A papírtálcás csomagokat akkor válaszd, ha most még csak ki szeretnéd próbálni a mikrozöld növesztést. A papírtálcák 100%-ban komposztálhatóak.

Az ültetőcsomag tartalma:

  • 3 db papír (vízálló, egyszer használható) papírtálca (18cm*13cm) vagy 3 db műanyag (SIMPLE tálcaszett, alj+tálca, újra használható),
  • 3 csomag fodros kel mikrozöld mag (Red Russian, Dwarf Blue, Cavolo Nero),
  • 3 db kókuszrost tégla,
  • 1 db 100ml-es vízpermetező,
  • lépésről-lépésre növesztési útmutató receptekkel.

A fodros kel mikrozöldek a könnyen növeszthető fajták közé tartoznak, kezdő kertészek is sikerrel növeszthetik.

Kiürítés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Miért együnk mikrozöldet?

SZUPEREGÉSZSÉGES – Az amerikai Maryland Egyetem kutatásai igazolták, hogy ezek a kicsi növények igazi vitaminbombák és tápanyagtartalmuk nagyon magas, a legkitűnőbb természetes tápanyagforrások egyike. Pl. a vöröskáposzta mikrozöldben a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamin, 6-szor több C-vitamin és 69-szer több K-vitamin van. A napraforgó mikrozöld fehérjetartalma 24-30%.

VEGYSZERMENTES – A kezeletlen magok és a termesztési eljárás garantálják a vegyszermentességet. A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖLD, csak KÓKUSZROST.

Mik azok a mikrozöldek?

A mikrozöldek (vagy mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások, általában zöldségfélék (borsó, káposztafélék, retek és még sok más fajta), de növeszthetünk fűszernövényekből is.

Ezeken a  fiatal növényi hajtásokon (fajtától függően 8-10 cm magasak) már megjelentek az első igazi levélkék, de  a gyökérrendszer még nem igazán fejlett. A mikrozöldekben koncetráltan jelenik meg az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszereknövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest.

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

Használhatod

[icon icon_theme=”FontAwesome:arrow-circle-right” icon_size=”14″ color=”#acc327″ icon_type=”theme-icon” circle=”no” ]turmixokhoz – a borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
[icon icon_theme=”FontAwesome:arrow-circle-right” icon_size=”14″ color=”#acc327″ icon_type=”theme-icon” circle=”no” ]levesekhez – Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
[icon icon_theme=”FontAwesome:arrow-circle-right” icon_size=”14″ color=”#acc327″ icon_type=”theme-icon” circle=”no” ]szendvicsekhez – Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
[icon icon_theme=”FontAwesome:arrow-circle-right” icon_size=”14″ color=”#acc327″ icon_type=”theme-icon” circle=”no” ]salátákhoz – a zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
[icon icon_theme=”FontAwesome:arrow-circle-right” icon_size=”14″ color=”#acc327″ icon_type=”theme-icon” circle=”no” ]pesztókhoz, kencékhez – brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

Mi a különbség a mikrozöldek és a csírák között?

🌱A csírák kicsírázott magvak. A mikrozöldek fejlődésben lévő növények/fiatal növényi hajtások; a valamilyen ültetőközegben elvetett magvak már szárat és leveleket is növesztettek.

🌱A WHO besorolása alapján a csírák közepesen kockázatos növényi eredetű élelmiszerek csoportjába tartoznak, mivel a csírák előállításához szükséges feltételek a kórokozó baktériumok szaporodása számára is ideálisak (kedvező hőmérséklet, magas páratartalom, hosszú csíráztatási idő). A mikrozöldek növesztése során ilyen veszélyekkel nem kell számolnunk, hiszen a mikrozöld növények szabad levegőn növekednek.

🌱A csírák és a mikrozöldek ízükben is eltérnek. A mikrozöldek esetében a fiatal növény szárát és leveleit fogyasztjuk, ízük koncentrált, karakteres, a kifejlett növényhez nagyon hasonló ízük van.

 

Készíts mikrozöldekből egészséges és laktató ételeket könnyedén