SIMPLE ültetőtálca és alátét

480 Ft

Ezek a SIMPLE ültetőtálca szettek kiválóan alkalmasak mikrozöldek, mikrosaláták beltéri és kültéri növesztéséhez. Két használat között csak mosd el alaposan forró vízzel.

Ezért az árért 2 db tálcát+ 2 db alátétet kapsz.

(A tálcák csak szettben (tálca+alátét) vásárolhatók meg.)

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi a különbség a mikrozöld és a csíra között?

A csírák kicsírázott magvak, míg a mikrozöldek fejlődésben lévő növények/fiatal növényi hajtások. Ezek a növényi hajtások már szárat és leveleket is növesztettek.
A csíramagokat soha nem vetjük el, a csírák kifejlődéséhez magas páratartalmat és megfelelő hőmérsekletet biztosítunk a magok számára. A mikrozöldek növesztéséhez mindig valamilyen ültetőközeget használunk.

Részletesen itt olvashatsz a csírák és mikrozöldek közötti alapvető különbségekről: 5 különbség a mikrozöldek és a csírák között

Milyen ültetőközeget használjak mikrozöldek növesztéséhez? Milyen földbe vessem a magokat?

A mikrozöldeknek a kezdeti növekedési szakaszban nincs szükségük tápanyagra (mindent a magból fedeznek).
Az a talaj, amiben növekednek, fontos, hogy
👉100% természetes alapú legyen,
👉jó vízáteresztő képességgel rendelkezzen,
👉ne legyen tömör, hanem finom morzsalékos, levegős szerkezetű,
👉kiváló nedvességmegtartó képessége legyen,
👉ne tartalmazzon szerves anyagokat,mert a földben lévő gombák, baktériumok könnyen megbetegíthetik a növényeid,
👉semleges pH-val rendelkezzen.

A fenti tulajdonságoknak a kókuszrost és a tőzeg felel meg.
 A tőzeg lassú idő alatt alakul ki (nem fog örökké a rendelkezésünkre állni), kitermelése környezetromboló.
A kókuszrost kókuszdió feldolgozó üzemek melléktermékéből, a kókuszdió megőrölt héjából készül - ÚJRAHASZNOSÍTOTT termék.

☑️A kókuszrost nedvességmegtartó képessége nagyon jó. Saját súlyának többszörösét is képes magába szívni, raktározni, és egyenletesen leadni a növény számára.
☑️A felesleges vizet átereszti, így túlöntözni nem lehet.
☑️Finom szemcsés szerkezete ideális mikrozöld növesztésre.
☑️Levegősebb szerkezetű, mint a tőzeg, ez elősegíti a gyökerek erőteljes fejlődését.
☑️Nem penészedik meg a tárolás során, préselt állapotában könnyen és sokáig tárolható.

A Salátázó kókuszrost téglácskái pontosan akkora méretűek, amekkorára szükség van egy tálca mikrozöld növesztéséhez. A videón láthatod, hogy szívja magába a vizet és válik finom, porhanyós szerkezetűvé.

Mennyi idő után arathatom a zöldjeimet?

A mikrozöldek fajtától függően 7-14  napon belül már elérik a vágható, 2 leveles állapotot. Egy olló segítségével elegendő mindig annyit vágnod, amennyire éppen szükséged van.

A csírázás és növekedés sebessége függ a hőmérséklettől. Minél melegebb van, annál gyorsabban csíráznak és növekednek zöldjeid.

 

Hová tegyem a mikrozöldjeimet, hogy szépen növekedjenek?

A csírázáshoz a magoknak nincs szüksége fényre. Amikor a hajtások elérik a 2-3 centis magasságot, keress egy világos ablakpárkányt a növényeid számára. Minél kevesebb fényhez jutnak a mikrozöldjeid, annál nyurgábbak lesznek, de ez az ízüket egyáltalán nem befolyásolja.

Milyen gyakran kell öntözni a mikrozöldjeimet? Mennyi gondoskodást igényelnek?

A magok csírázásához szükség van a meleg, párádús környezetre, ezért egy vízpermetezővel naponta kétszer tartsd nedvesen az elvetett magokat. Ha a magok kicsíraztak és elérték az 1-2 centis magasságot, akkor már nem kell permetezni, hanem elegendő locsolni. Az ujjaddal ellenőrizd, hogy elég nedves-e a kókuszrost, ha száraznak érzed, öntözd meg a zöldjeidet.(1-2-3 naponta elegendő öntözni, ez nagyban függ a levegő hőmérsékletétől).

Mi van, ha levágom őket? Újranőnek?

A mikrozöldek nem hajtanak újra, mivel azt a hajtást fogyasztjuk el, ahonnan az új leveleket hozná a növény. (Kivéve a zöldborsó, ez képes újranőni és a második hajtás is finom, élvezhető).

Ha elfogyasztottad a teljes tálca mikrozöldet, akkor új magra és kókuszrostra lesz szükséged. a kókuszrostot nem tudod többször felhasználni. (Ha műanyag tálcát használsz, akkor azt két vetés között alaposan mosd el.)

Teljesen kezdő vagyok, de nagyon tetszenek a mikrozöldek. Belevágjak?

Ha szeretnél valóban friss, vegyszermentes, friss zöldeket beépíteni a mindennapi étkezésedbe, akkor a mikrozöld a legjobb dolog, amit növeszthetsz. Napi 1 perc gondoskodást igényelnek, gyorsan megnőnek, nagyon finomak és tápanyagdúsak.

Olyan fajtákat találsz a választékban, amit kezdők is bátran növeszthetnek.

Termékeinkre 100% növesztési garanciát nyújtunk, ha nem sikerül, új magokat küldünk vagy visszafizetjük a termék árát.

Milyen magot használjak a növesztéshez? Bolti vetőmagokból is növeszhtetőek?

Mindenképp ellenőrzött forrásból szármázó, vegyszermentes (ha elérhető, akkor BIO), kezeletlen (nem csávázott) magból növessz mikrozöldet. A mikrozöld magok speciálisan lettek kiválogatva, nagyon magas (90% feletti) a csírázási arányuk és mindig kezeletlen magok.

A boltban kapható vetőmagok jó része csávázott (sok esetben a csomagoláson sincs feltüntetve), minden esetben győződj meg azt ott vásárolt magokról, hogy vegyszermentesek-e.

|
A növesztés "előképzettséget" nem igényel, ugyanakkor garantált örömöt és sikerélményt nyújt. Fantasztikusan élvezem a mikrosaláták nevelgetését és a különleges, zamatos, változatos kis növénykék, mint valódi tápanyagbombák fogyasztását!
Köszönöm, Orsi, hogy ezt kitaláltad és elérhetővé tetted! - Anna
|

Az első csomag magom csodaszépen és nagyon gyorsan kikelt és ma már meg is kóstoltuk. Amellett, hogy tudom, milyen jót tesznek majd a növénykék az egészségűnknek, nem gondoltam hogy ennyire magával ragadó élmény lesz a nevelgetésük. Különösen izgalmas, hogy kislányommal együtt ültettünk, öntöztük, óriási őszinte lelkesedése még inkább magával ragadott. Köszönjük az élményt! -Dóri

|

Fantasztikus dolog! Otthon, könnyen termeszthető, friss ízekkel. Minden ételt fel lehet vele dobni és a gyerekek is szívesen gondozzák és fogyasztják. Igazi öröm nézni, ahogy növekszik. Egyszerűen ki kell próbálni!!! - Emese

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

A borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
A zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
Brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

MEGBÍZHATÓ, MINŐSÉGI TERMÉKEK

Csak kipróbált, ellenőrzött forrásból származó magokat forgalmazunk.

100% NÖVESZTÉSI GARANCIA

Magjainkra, ültetőcsomagjainkra 100%-os növesztési garanciát vállalunk. Ha nem sikerült, visszafizetjük az árát vagy kérésedre új terméket küldünk.

INGYENES SZÁLLÍTÁS

15000 Ft vásárlás felett rendelésedet ingyen kiszállítjuk.