Vöröskáposzta mag mikrozöldnek

Kiszerelés: 20 gramm

A retek, brokkoli, borsó mellett az egyik legkönnyebben és leggyorsabban termeszthető mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld kertészeknek is sikerélményt ad.

A többi káposztaféléhez hasonlóan kiváló az egészségvédő hatása, az egyik legfontosabb C-vitamin forrás. A vöröskáposzta mikrozöldben 69-szer több K-vitamin van, 6-szor több C-vitamin és 40-szer több E-vitamin van a kifejlett káposztához képest

Gyorsan csírázik, a csírázástól számítva kb. a 10.naptól szedhető is.

Cikkszám: 02003 Kategória:

Leírás

Kiszerelés: 20 gramm

Vöröskáposzta mikrozöld 

  • Mag áztatása: nem szükséges
  • Ültetőközeg: föld vagy kender
  • Csírázási arány: magas
  • Csírázási idő: 3-4. nap
  • Betakarítás🙂 : kb a 10. naptól vágható
  • Mikrozöld színe: lila szárak, sötétzöld levelekkel
  • Mikrozöld íze: kellemes káposzta íz

Felhasználási TIPP:
A vöröskáposzta mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez.

A többi káposztához hasonlóan magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával az egyik legegészségesebb zöldségféle.

A vöröskáposzta  termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:

A vöröskáposzta egy gyors növekedésű mikrozöld fajta, kezdő mikrozöld termesztőknek (is) ajánlott. A magok nem igényelnek előáztatást, gyorsan csíráznak és növekednek.

∗∗∗ A leírásban jeleztük az általunk javasolt ültetőközeget, amit ez a fajta mikrozöld preferál, de kísérletezhetsz más ültetőközeggel is. A végeredmény ennek függvényében változhat.

A SALÁTÁZÓ termékei ezekben az üzletekben is megvásárolhatóak. Vásárlás előtt tájékozódj a készleten lévő termékekről az üzletekben.


PAKS

FavoraShop – PAKS

Paks, Dózsa György út 10.


SZEGED

Reform Világ Reformbolt – SZEGED

Szeged,  Petőfi Sándor sgt. 22.


BUDAPEST

Fitoland Kertészeti Áruház, Józsefváros

Budapest, 8.ker. Korányi S.u.2/c (Füvészkert mellett)


BUDAPEST

Képesbolt Kft

1061 Budapest, Deák tér 6.


BÉKÉSCSABA

Zöld Kosár Biobolt

Békéscsaba, Mednyánszky u. 4-6.


Miért együnk mikrozöldet?

SZUPEREGÉSZSÉGES – Az amerikai Maryland Egyetem kutatásai igazolták, hogy ezek a kicsi növények igazi vitaminbombák és tápanyagtartalmuk nagyon magas, a legkitűnőbb természetes tápanyagforrások egyike. Pl. a vöröskáposzta mikrozöldben a kifejlett káposztához képest 40-szer több E-vitamin, 6-szor több C-vitamin és 69-szer több K-vitamin van. A napraforgó mikrozöld fehérjetartalma 24-30%.

VEGYSZERMENTES – A kezeletlen magok és a termesztési eljárás garantálják a vegyszermentességet. A növesztéshez csak VIZET használunk, nincs VEGYSZER, nincs szennyezett FÖLD, csak KÓKUSZROST.

Mik azok a mikrozöldek?

A mikrozöldek (vagy mikrosaláták) kicsi ehető növényi hajtások, általában zöldségfélék (borsó, káposztafélék, retek és még sok más fajta), de növeszthetünk fűszernövényekből is.

Ezeken a  fiatal növényi hajtásokon (fajtától függően 8-10 cm magasak) már megjelentek az első igazi levélkék, de  a gyökérrendszer még nem igazán fejlett. A mikrozöldekben koncetráltan jelenik meg az adott növényre jellemző íz, pl. a brokkoli mikrozöld valóban brokkoli ízű, a fűszereknövények is ízletesebbek a kifejlett növénytársaikhoz képest.

Hogyan használhatod a mikrozöldeket?

A mikrozöldek napi fogyasztása az egészséges életmód mellett színt visz mindenki konyhájába.

Használhatod

turmixokhoz – a borsó, brokkoli és fodros kel kitűnő alapanyagai zöld turmixoknak.
levesekhez – Szórd meg leveseid egy marék friss zölddel, garantált íz- és vitaminbombák!
szendvicsekhez – Bármelyik mikrozöld kiváló tölteléke szendvicseknek a boltban vásárolt zacskós saláták helyett.
salátákhoz – a zöldborsó és napraforgó hajtások kitűnőek salátazöldnek vagy keverj össze különböző fajtájú mikrozöldeket és így használd salátának.
pesztókhoz, kencékhez – brokkoliból, zöldborsóból, fodros kelből finom pesztót készíthetsz.

Készíts mikrozöldekből egészséges és laktató ételeket könnyedén