A kókuszrost 100%-ban természetes alapú, nagy víztartóképességű termesztőközeg, ami a kókuszdió megőrölt héjából készül. Az általunk forgalmazott kókusztéglát méretre vágtuk (kb. 60-65 gramm/tégla), így egy darab tégla pontosan elegendő egy kb. 25 cm x 15 cm x 5 cm-es ültetőtálcához. Így használd a kókusztéglát: Helyezd a kókusztéglát egy edénybe és önts hozzá kb. 2-3 dl…
Zöldborsó mikrozöld mag Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 3-4 nap Betakarítás:-) : kb. 10-12. naptól vágható Mikrozöld színe: sötétzöld Mikrozöld íze: friss, enyhén édeskés ízzel Felhasználási TIPP: A zöldborsó mikrozöld a legváltozatosabban felhasználható mikrozöld fajta. Friss, üde, enyhén édeskés ízével kitűnő kiegészítője bármilyen salátának, de nagyon finom zöld turmixok is készíthetők belőle. A zöldborsó mikrozöld növesztésénél a következőket érdemes…
Zöldborsó mikrozöld mag Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 3-4 nap Betakarítás:-) : kb. 10-12. naptól vágható Mikrozöld színe: sötétzöld Mikrozöld íze: friss, enyhén édeskés ízzel Felhasználási TIPP: A zöldborsó mikrozöld a legváltozatosabban felhasználható mikrozöld fajta. Friss, üde, enyhén édeskés ízével kitűnő kiegészítője bármilyen salátának, de nagyon finom zöld turmixok is készíthetők belőle. A zöldborsó mikrozöld növesztésénél a következőket érdemes…
Kiszerelés: 20 gramm Vöröskáposzta mikrozöld Mag áztatása: nem szükséges Ültetőközeg: föld vagy kender Csírázási arány: magas Csírázási idő: 3-4. nap Betakarítás🙂 : kb a 10. naptól vágható Mikrozöld színe: lila szárak, sötétzöld levelekkel Mikrozöld íze: kellemes káposzta íz Felhasználási TIPP: A vöröskáposzta mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez. A többi káposztához hasonlóan magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával az egyik legegészségesebb…
Koriander Mag áztatása: nem szükséges Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 7-10 nap Betakarítás🙂 : 14-20.naptól vágható Mikrozöld színe: zöld Mikrozöld íze: friss koriander íz Felhasználási TIPP: A koriander mikrozöld íze sokkal intenzívebb kifejlett fűszernövény társához képest. Nemcsak pénzt takaríthatsz meg otthoni termesztésével, de sokkal finomabb, intenzívebb koriander ízt adhatsz ételeidnek. A koriander mikrozöld termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned:…
Fodros kel mikrozöld mag Mag áztatása: nem szükséges Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 3-4 nap Betakarítás:-) : 12-14. naptól vágható Mikrozöld színe: sötétzöld, lila szárakkal Mikrozöld íze: enyhe káposzta ízű Felhasználási TIPP: Bármelyik fodros kel mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez. A fodros kel termesztésénél a következőket érdemes figyelembe venned: A fodros kel mikrozöld egy gyors növekedésű…
Brokkoli mikrozöld mag tulajdonságai Mag áztatása: nem szükséges Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 1-2 nap Betakarítás🙂 : 10-12.naptól vágható Mikrozöld színe: sötétzöld Mikrozöld íze: friss, brokkoli íz Felhasználási TIPP: A brokkoli mikrozöld kiválóan felhasználható salátákhoz, szendvicsekhez, turmixokhoz vagy akár brokkolikrém leves feltétjeként. Magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával az egyik legegészségesebb zöldségféle. A brokkoli termesztésénél a következőket érdemes figyelembe…
Kiszerelés: 20 gramm Mustár mikrozöld mag Mag áztatása: nem szükséges Ültetőközeg: kókuszrost Csírázási arány: magas Csírázási idő: 2-3 nap Betakarítás🙂 : 12-14.naptól vágható Mikrozöld színe: zöld Mikrozöld íze: enyhén csípős, mustárra hasonlító íz Felhasználási TIPP: A mustár mikrozöld a többi mikrozöldhöz hasonlóan kiválóan használható szendvicsekhez kencék, omlettek mellé feltétnek, de zöld salátáidat is megfűszerezheted vele. ∗∗∗ A leírásban jeleztük az…