Akár egy nagy marék apróra vágott saláta levélen vagy pirítóson is tálalhatod ezt a gyors tonhal salátát. Ez ismét egy olyan recept, amihez elég kinyitnod a konyhaszekrényt és nagy valószínűséggel minden hozzávalót megtalálsz hozzá otthon.

A fehérbab nagyon laktatóvá teszi ezt a salátát, így egy szelet kenyérrel vagy zöldsalátával tökéletesen megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.

HOZZÁVALÓK (2 fő részére)

1 kisebb lilahagyma v. 3 szál újhagyma, vékony csíkokra vágva

12 db koktélparadicsom, négybe vágva

1*40 dekás fehérbab konzerv, leöblítve

2 konzerv tonhal (vízben eltett), leszűrve

1 marék friss petrezselyemzöld, apróra vágva

Öntethez:

kb. 3-4 ek olívaolaj

2 kisebb citrom v. 1 nagyobb citrom frissen facsart leve

1 gerezd fokhagyma, zúzva

1 tk mustár

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vágd össze a hagymát, a petrezselymet és a paradicsomot.
  2. Egy kis tálban keverd össze az öntet hozzávalóit.
  3. Egy salátástálban keverd össze a saláta hozzávalóit és az öntetet. Hűtőben hagyd állni min. 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.  (A tonhalat majd tálalás előtt add hozzá.)