Akár egy nagy marék apróra vágott saláta levélen vagy pirítóson is tálalhatod ezt a gyors tonhal salátát. Ez ismét egy olyan recept, amihez elég kinyitnod a konyhaszekrényt és nagy valószínűséggel minden hozzávalót megtalálsz hozzá otthon.
A fehérbab nagyon laktatóvá teszi ezt a salátát, így egy szelet kenyérrel vagy zöldsalátával tökéletesen megfelel egy könnyű ebédnek vagy vacsorának.
HOZZÁVALÓK (2 fő részére)
1 kisebb lilahagyma v. 3 szál újhagyma, vékony csíkokra vágva
12 db koktélparadicsom, négybe vágva
1*40 dekás fehérbab konzerv, leöblítve
2 konzerv tonhal (vízben eltett), leszűrve
1 marék friss petrezselyemzöld, apróra vágva
Öntethez:
kb. 3-4 ek olívaolaj
2 kisebb citrom v. 1 nagyobb citrom frissen facsart leve
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 tk mustár
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Vágd össze a hagymát, a petrezselymet és a paradicsomot.
- Egy kis tálban keverd össze az öntet hozzávalóit.
- Egy salátástálban keverd össze a saláta hozzávalóit és az öntetet. Hűtőben hagyd állni min. 30 percig, hogy az ízek összeérjenek. (A tonhalat majd tálalás előtt add hozzá.)