Viheted magaddal ebédre, de egy gyors vacsorának is alkalmas ez a pesztós tortellini saláta. Bár a házi pesztót nehéz überelni, készítsd bolti pesztóból, ha nincs időd vagy kedved  a pesztógyártással vesződni.

HOZZÁVALÓK

1 közepes fej brokkoli, kisebb rózsákra szedve
50 deka tortellini, a kedvenc töltelékeddel
kb. 6 ek peszto (bolti vagy saját készítésű, recept lsd. lent)
kb. 16 szem koktélparadicsom, félbevágva (télen készítsd aszalt paradicsommal)
1 ek balzsamecet
A pesztóhoz:
2 cs friss petrezselyemzöld v. vegyszermentes mikrozöld (zöldborsó , brokkoli vagy fodros kel)
2 ek dió
kb. 3 deka Parmezán sajt v. érett cheddar sajt
kb. 3-4 ek olívaolaj
Só, ízlés szerint

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Kezd a pesztóval, ha magad készíted. Egy aprítógép segítségével aprítsd fel a hozzávalókat, de ne túl pépesre. Tegyél hozzá annyi olívaolajat, hogy kenhető legyen.
  2. Egy nagyobb fazékban forralj fel vizet, majd tedd bele a brokkoli rózsákat. 2 perc főzés után tedd bele a tortellinit és főzd még 2 percig. Szűrd le a tésztát és a brokkolit.
  3. Egy nagyobb tálban keverd össze óvatosan a tortellinit és brokkolit a pesztóval. Óvatosan tedd hozzá a paradicsomot. Tálalás előtt locsold meg kevés balzsamecettel.