Hétközben nálunk sincs idő bonyolult ételek elkészítésére, bármennyire is jó lenne több időt a konyvában tölteni. Egy hattagú család élelmezése nem kevés kihívást rejteget magában, sok szempontnak kell(ene) megfelelnem, ha mindenki kedvében szeretnék járni.

A tortellini az egyik kedvenc hozzávalóm, ha épp nem krémes levesbe főzöm sok-sok zöldséggel, akkor saláta készül belőle. Előfordul, hogy brokkolival és pesztóval és van, hogy ropogós bacon és bébi spenót kerül mellé, mint ennél a toszkán tortellini salátánál. A lényeg, hogy a tészta mellé lehet csempészni rengeteg szezonális zöldséget és már bűntudat nélkül ehetjük ezt a finom, laktató salátát.

Hívhatnánk a világ legegyszerűbb tésztasalátájának is ezt a tortellini salátát, időhiányban szenvedők túlélő kajája. A spenót leveleket lecserélheted rukkolára, a ropogós bacon helyett tehetsz bele szalámit vagy sonkát, keverhetsz közé friss v. aszalt paradicsomot.

A lényeg, mint minden ételnél a hangsúly a friss, minőségi alapanyagokon van. Kiváló munkahelyi ebéd, előző nap elkészíthető.

  • (13 oz.) package cheese tortellini
  • ¼ cup olive oil
  • 2 Tablespoons Balsamic Vinegar
  • 1 teaspoon sugar
  • ½ teaspoon salt
  • 5 slices prosciutto, chopped (can substitute ham, pepperoni, salami)
  • 1 cup baby spinach, roughly chopped
  • ¼ cup sun-dried tomatoes, chopped
  • 1 cup cherry tomatoes, halved
  • 1 (8 oz.) package mozzarella, diced
  • ¼ cup shredded Parmesan cheese (Add on top prior to serving)

Boil tortellini according to package instructions. Drain & place into a large bowl.
In a small bowl, whisk together the oil, vinegar, sugar, and salt. Stir the mixture into the tortellini.
Mix in all other ingredients. Refrigerate until ready to serve, then top with Parmesan cheese.