Könnyű, gyorsan elkészíthető (új)burgonya saláta retek mikrozölddel, ha ez nincs kéznél, akkor karikázz bele retket.

 

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

2 szárzeller, felaprítva

1 marék retek mikrozöld (ha ez nincs, néhány felkarikázott retek)  

1 ek petrezselyem, apróra vágva

1/2 kg burgonya vagy újburgonya, 3 cm-es kockára vágva

Öntet:

6 ek olívaolaj

2-3 ek fehérborecet (vagy almaecet)

ízlés szerint só, bors

1 tk mustár

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
  2. Egy kisebb befőttes üvegben készítsd el az öntetet. Tedd az üvegbe a hozzávalókat, majd jól rázd össze, hogy az alapanyagok összekeveredjenek és a só is feloldódjon. Ez az öntet 1 hétig eláll hűtőben, így ha nagyobb adagot készítesz más salátákhoz is bátran használhatod.
  3. Tedd egy tálba a saláta hozzávalóit, locsold meg az öntettel, majd keverd át. Hagyd állni min. 15 percet, azután tálalhatod is. Hűtőben 2-3 napig is eláll. Fogyasztás előtt hagyd szobahőmérsékletűre enyhülni.
  4. Amennyiben retek mikrozöldet használsz, akkor ezt csak közvetlen tálalás előtt keverd hozzá.

 

NYÁRI VÁSÁR Vásárolj 10-15 % kedvezménnyel augusztus 5-ig!