Csupazöld újburgonya saláta spárgával és zöldborsóval

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

1/2 kg újburgonya, 3 cm-es kockára vágva

1 csomag zöld spárga

2 marék zöldborsó (fagyasztott v. friss)

1 marék friss petrezselyem, apróra vágva

néhány menta levél, apróra vágva (elhagyható)

1/2 citrom frissen facsart leve

Öntet:

6 ek olívaolaj

2-3 ek fehérborecet (vagy almaecet)

ízlés szerint só, bors

1 tk mustár

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
  2. A spárga fás végét vágd le és tedd forrásban lévő vízbe 3-4 percre. A megpuhult spárgákat szedd ki egy szűrőlapát segítségével, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy roppanósak maradjanak. A salátához 3-4 darabra vágd fel a megfőtt spárgát.
  3. A visszamaradt főzővízben főzd puhára a zöldborsót és ezt is hagyd lecsepegni.
  4. Miután megfőtt a spárga, a borsó és a krumpli, tedd egy tálba a hozzávalókat. Adj még hozzá petrezselymet, ízlés szerint akár apróra vágott mentát.
  5. Egy kisebb befőttes üvegben készítsd el az öntetet. Tedd az üvegbe a hozzávalókat, majd jól rázd össze, hogy az alapanyagok összekeveredjenek és a só is feloldódjon. Ez az öntet 1 hétig eláll hűtőben, így ha nagyobb adagot készítesz más salátákhoz is bátran használhatod.
  6. Keverd össze a saláta hozzávalóit az öntettel, majd tálalás előtt locsold meg citromlével. Én pak choi mix mikrozölddel tálaltam.