Csupazöld újburgonya saláta spárgával és zöldborsóval
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
1/2 kg újburgonya, 3 cm-es kockára vágva
1 csomag zöld spárga
2 marék zöldborsó (fagyasztott v. friss)
1 marék friss petrezselyem, apróra vágva
néhány menta levél, apróra vágva (elhagyható)
1/2 citrom frissen facsart leve
Öntet:
6 ek olívaolaj
2-3 ek fehérborecet (vagy almaecet)
ízlés szerint só, bors
1 tk mustár
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
- A spárga fás végét vágd le és tedd forrásban lévő vízbe 3-4 percre. A megpuhult spárgákat szedd ki egy szűrőlapát segítségével, majd hideg vízzel öblítsd le, hogy roppanósak maradjanak. A salátához 3-4 darabra vágd fel a megfőtt spárgát.
- A visszamaradt főzővízben főzd puhára a zöldborsót és ezt is hagyd lecsepegni.
- Miután megfőtt a spárga, a borsó és a krumpli, tedd egy tálba a hozzávalókat. Adj még hozzá petrezselymet, ízlés szerint akár apróra vágott mentát.
- Egy kisebb befőttes üvegben készítsd el az öntetet. Tedd az üvegbe a hozzávalókat, majd jól rázd össze, hogy az alapanyagok összekeveredjenek és a só is feloldódjon. Ez az öntet 1 hétig eláll hűtőben, így ha nagyobb adagot készítesz más salátákhoz is bátran használhatod.
- Keverd össze a saláta hozzávalóit az öntettel, majd tálalás előtt locsold meg citromlével. Én pak choi mix mikrozölddel tálaltam.