Különlegessége ennek a salátának, hogy a jól ismert görög joghurtból és uborkából készült tzatziki, mint öntet fog szerepelni ebben a nyári ételben, ami egyébként köretként is megállja a helyét bármelyik étkezéshez.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
1/2 kg újburgonya, 3 cm-es kockára vágva
1 kígyóuborka
2 dl sűrű görög joghurt
2 ek tejföl
fél citrom leve
só, bors
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
kapor
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
- Vágd félbe az az uborkát és a nagyobb magokat egy kanál segítségével kapard ki a közepéről. Ettől látványra is szebb lesz a tzatziki, illetve nem tud annyi vizet ereszteni, nem hígítja fel a joghurtos öntetünket. A félbevágott, kimagozott uborkát nagylyukú reszelőn reszeld le héjastól.
- Keverd össze a lereszelt uborkát a többi hozzávalóval.
- Add a tzatzikit a főtt burgonyához, szórd meg friss kaporral és így tálald.