Különlegessége ennek a salátának, hogy a jól ismert görög joghurtból és uborkából készült tzatziki, mint öntet fog szerepelni ebben a nyári ételben, ami egyébként köretként is megállja a helyét bármelyik étkezéshez.

HOZZÁVALÓK (4 személyre)

1/2 kg újburgonya, 3 cm-es kockára vágva

1 kígyóuborka

2 dl sűrű görög joghurt 

2 ek tejföl

fél citrom leve

só, bors

1 ek olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

kapor

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Az egész burgonyákat főzd meg kb. 15 perc alatt, míg megpuhulnak. Mikor a burgonyák megfőttek, hagyd teljesen kihűlni, majd vágd fel kb. 3-4 cm-es kockákra.
  2. Vágd félbe az az uborkát és a nagyobb magokat egy kanál segítségével kapard ki a közepéről. Ettől látványra is szebb lesz a tzatziki, illetve nem tud annyi vizet ereszteni, nem hígítja fel a joghurtos öntetünket. A félbevágott, kimagozott uborkát nagylyukú reszelőn reszeld le héjastól.
  3. Keverd össze a lereszelt uborkát a többi hozzávalóval.
  4. Add a tzatzikit a főtt burgonyához, szórd meg friss kaporral és így tálald.