Nálunk nincs étkezés saláta  vagy valamilyen zöldségköret nélkül. Egyszerűen szeretjük a zöldségeket és szeretem, hogy olyan sokféleképpen elkészíthetőek. Tél végén, tavasz elején nekem is nagy kihívás, hogy ezek a saláták szezonális zöldségekből készüljenek. Erre tökéletes például a káposzta, hiszen jól kombinálható más zöldségekkel (mint ebben a céklás káposztasalátában is) és a gyerekek is szívesen megeszik.

Ehhez a recepthez használhatsz lila- vagy kelkáposztát, de finom lesz fehérkáposztával is. Tehetsz hozzá almát, sárgarépát, lilahagyma helyett zöldhagymát, szóval cserélgesd bátran a zöldségeket.

[ingredients title=”HOZZÁVALÓK (4 ADAGHOZ)”]

20 dkg lilakáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
20 dkg kelkáposzta, vékonyan legyalulva v. felvágva
2 közepes savanykás alma, vékonyan felcsíkozva
1 kis fej lilahagyma, vékony félkörökre vágva
só, frissen őrölt bors

Az öntethez:

kb. 1 dl joghurt
2 ek majonéz
1 ek citromlé
1 tk mustár
só, frissen őrölt bors

[/ingredients]

[directions title=”ÍGY KÉSZÍTSD EL”]

  1. Keverd össze az öntet hozzávalóit.
  2. A zöldségeket vágd fel vékonyan és egy salátástálban forgasd össze a sóval és borssal.
  3. Öntsd a zöldségekhez a joghurtos öntetet és hűtsd le egy rövid időre.

[/directions]